Jong en oud blijft vitaal in Sint Annaland

spelletjesdag
Zorgcoöperatie Anna Zorgt uit Sint Annaland houdt jong en oud vitaal met spelletjes, een wandelvierdaagse en een quiz over voeding en gezondheid. En het is nog gezellig ook!

Langer zelfstandig

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig thuis. Het is daarom belangrijk dat ze fit en vitaal blijven. Maar ook voor kinderen is het belangrijk om te leren hoe je gezond blijft. Zorgcoöperatie Anna Zorgt uit Sint Annaland brengt jong en oud samen om elkaar te ontmoeten en tegelijkertijd iets aan hun gezondheid te doen.

Samen spelen

In wooncomplex De Annahof uit Sint-Annaland was dit voorjaar de spelletjesochtend 'Samen Spelen'. De spelletjesochtend was een groot succes. Jong en oud had van thuis zijn favoriete spel meegenomen. ''Door het spelen van spelletjes komen jong en oud met elkaar in contact en kunnen zij met elkaar een band opbouwen. Dat is belangrijk, want de jongeren van nu zijn de vrijwilligers van de toekomst,'' vertelt Jack Westdorp, secretaris van zorgcoöperatie Anna Zorgt.

Zorgcoöperatie

De spelletjesochtend was een idee van Zorgcoöperatie Anna Zorgt. De zorgcoöperatie vergroot de levendigheid in het dorp en zorgt voor de juiste zorg op de juiste plek. Ze werken samen met de gemeente Tholen, lokale ondernemers, de plaatselijke basisscholen en ouderenzorg. De vereniging bestaat voor 100% uit vrijwilligers. “Iedereen doet waar hij goed in is,” zegt Westdorp. “De een kan een busje besturen, de ander is goed in organiseren. Zo krijgen we een hoop voor elkaar.”

Een zorgcoöperatie in uw buurt

RegioBank wil de vitaliteit van buurten stimuleren. Het ontmoeten van jong en oud zorgt voor meer verbondenheid. Als dorpsgenoten met elkaar werken aan hun gezondheid is dat natuurlijk heel mooi meegenomen. Gelukkig komen er steeds meer Zorgcoöperaties zoals Anna Zorgt. Kijk op deze kaart  van Nederland Zorgt voor Elkaar of er ook een Zorgcoöperatie bij u in de buurt te vinden is.

Delen via