3 manieren om te besparen op cadeaus

Inpakken cadeau
Dure maand hè, december. Al die feestjes, borrels en diners. En dan hebben we het nog niet eens over de cadeaus. Die zijn natuurlijk onmisbaar, maar ook erg kostbaar. Daarom: drie manieren om te besparen op cadeautjes, zonder uw naasten teleur te stellen.  

1. Maak zelf iets moois (en pak het extra mooi in)

Wat is er leuker dan een persoonlijk, zelfgemaakt cadeau? Oké, misschien kunt u in de winkel wel een mooiere uitvoering vinden. Maar zit daar net zoveel liefde in? Geef een gebreide warme muts, zelfgebakken koekjes, een stekje van een plant of een goed geknutselde versiering. Inspiratie nodig? Kijk dan eens op Pinterest. Hier vindt u vele leuke voorbeelden van dingen die u zelf kunt maken. Ook staan daar honderden inpakideeën voor jong en oud. Zo maakt u er echt iets speciaals van. 

2. Geef een ervaring, geen spullen

Spullen genoeg? Maak een mooie tegoedbon om samen iets leuks te gaan doen. Organiseer bijvoorbeeld een etentje bij u thuis, bedenk een mooie wandeling die u samen kunt maken of plan een bezoek aan een museum of de bioscoop. Maak iets moois van de tegoedbon en stop hem in een leuk lijstje. Een fijne bijkomstigheid: u kunt er zelf ook van meegenieten. Laat de voorpret maar beginnen! 

3. Geef iets wat u zelf al had

Mooie spullen die u thuis niet meer nodig heeft, kunnen ook leuke cadeaus zijn. Zo’n regift hoeft niet goedkoop over te komen. Denk bijvoorbeeld aan een indrukwekkend boek dat u heeft gelezen, maar nu alleen nog in de boekenkast staat. Een fraaie kandelaar die zelden op tafel komt. Of misschien dat ene cadeautje dat u zelf niet zo leuk vond? Heeft u zelf niets in huis, dan kunt u altijd terecht bij een tweedehandswinkel voor originele vondsten.

Bonustip voor volgend jaar: verzamel het hele jaar door

Begin nu vast met verzamelen van cadeautjes voor sinterklaas en kerst 2020. Dan vallen de kosten aan het eind van het jaar enorm mee; u heeft immers alles al gekocht. Ook is het natuurlijk best leuk om elke maand een cadeautje te mogen kopen. Vaak levert dit originele presentjes op die met aandacht zijn uitgezocht. En als u op tijd begint, heeft u nog genoeg tijd om prijzen te vergelijken. Wie weet vindt u ook dingen in de uitverkoop. Da’s dubbel besparen! Geheugensteuntje nodig? Zet het alvast in uw agenda voor elk laatste weekend van de maand.

We wensen u veel plezier met ideeën verzinnen, knutselen, bakken, inpakken en natuurlijk met het geven van uw mooie cadeaus.

Delen via