Als starter op zoek naar een woning? Deze tips helpen u

een verbouwing

Het is behoorlijk druk op de woningmarkt. Potentiële kopers verdringen zich rond te koop staande panden. Voor veel starters is het daardoor extra lastig het huis van hun dromen te kopen. Ze sluiten achter in de rij aan. Toch hoeft dat lang niet altijd zo te zijn. Met deze tips komt u als starter een heel eind.

Tip 1: Denk aan de starterslening

Uw adviseur berekent het maximale bedrag dat u kunt lenen om een huis te financieren. Maar in sommige gevallen is er voor starters nog een extra potje. Ruim 200 Nederlandse gemeenten bieden een starterslening aan. Starters kunnen zo nét dat beetje extra lenen om hun droomhuis te betalen. De eerste drie jaar betalen zij hierover geen extra maandlasten. Meer informatie over de starterslening vindt u hier.

Tip 2: Neem energiebesparende maatregelen

Dubbel glas, zonnepanelen of extra isolatie: er zijn veel manieren om uw huis te verduurzamen. Goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Bij meerdere geldverstrekkers is het namelijk mogelijk om onder bepaalde voorwaarden energiebesparende maatregelen via de hypotheek te financieren. Dat mag tot 106% van de woningwaarde. Laat u hierover wel eerst goed informeren door uw Zelfstandig Adviseur.

Tip 3: Zoek niet alleen in steden

Zowel in de stad als op het platteland is er momenteel veel vraag naar woningen, maar in de stad is het altijd net wat extremer – en dus duurder. Waarom niet buiten de stad wonen? Dat dacht het jonge stel Bas Kienhuis en Mylene Nyenhuis ook. Zij waren niet eens heel erg op zoek naar een woning, maar hoorden dat er een erg mooi exemplaar vrijkwam. Daar wilden ze graag wonen, maar snel handelen was vereist.

Tip 4: Zoek een flexibele hypotheekverstrekker

Altijd fijn als iemand met u mee denkt. Bas en Mylene moesten snel bepalen of ze de woning wilden hebben, maar wisten nog niet hoeveel ze konden lenen. Daarom namen ze contact op met hun vaste adviseur. Bas: ‘We zijn al jaren klant bij Jos Beernink, onze vaste adviseur. Hij maakte – terwijl we belden – een grove schatting voor ons van het bedrag dat we konden lenen. Dat bleek voldoende voor een goed bod. We kregen nog een tegenbod, waarna ons tweede bod werd geaccepteerd!’

Bas en Mylene vonden als starters toch het huis van hun dromen, mede dankzij de hulp van hun flexibele adviseur. Wilt u weten hoeveel u kunt lenen? Bereken uw maximale hypotheek of vraag een gratis oriëntatiegesprek aan bij een Zelfstandig Adviseur van RegioBank.

Ik wil een afspraak maken

Delen via

Lees hier meer over uw eerste koophuis