Cadeautjes voor uw kids? 3 tips

Kinderen met kerstcadeaus

In de decembermaand zijn er verschillende momenten dat kinderen worden verrast met cadeautjes. En cadeautjes geven is leuk. Maar cadeautjes krijgen is voor kinderen natuurlijk het allerleukste. Fijn als dit moment dan ook gezellig moment wordt. 

Cadeautjes krijgen is reuze spannend. Soms gingen er zelfs slapeloze nachten aan vooraf. Daarom is het fijn als de uitpakmomenten een groot succes worden en iedereen met een dikke glimlach terugdenkt aan een fijne dag. Hoe pakt u dit aan? 3 tips. 

Tip 1 Houd het aantal cadeautjes gelijk

Voor jonge kinderen is het moeilijk om de waarde van cadeaus te bepalen. Daarom tellen ze vaak het aantal cadeautjes dat ze krijgen. En de aantallen van broertjes en zusjes. Als er verschillen zijn in aantallen, kan dit voor scheve gezichten zorgen. Dit lost u eenvoudig op door de aantallen gelijk te houden. Heeft u nog wat extra cadeautjes nodig? Pak dan wat kleine, goedkopere cadeautjes in. Heeft u te veel cadeautjes? Pak dan cadeautjes die bij elkaar horen samen in. 

Tip 2 Denk aan waardevolle tegoedbonnen

Aan cadeautjes hoeven echt niet altijd dure prijskaartjes te hangen. Denk ook eens aan het geven van belevenissen. Zoals een heerlijke boswandeling en daarna samen pannenkoeken eten. Of het maken van waardebonnen waarbij uw kind op een zelfgekozen moment een uur langer op mag blijven. Hele waardevolle cadeaus, leuk om te geven en te krijgen. 

Tip 3 Maak er een gezellig moment van

Wilt u liever niet dat de cadeaus razendsnel worden uitgepakt? Bevestig dan aan ieder cadeautje een vraag. Een vraag die eerst beantwoord moet worden, voordat het cadeautje wordt uitgepakt. Denk bijvoorbeeld aan ‘waar word jij echt blij van?’ of ‘aan welk goed doel wil jij geld geven?’. Zo ontstaan mooie gesprekken en draait het niet alleen om de cadeautjes.

Delen via