Zo geeft u uw kind een voorsprong voor de middelbare

De middelbare school is een nieuwe mijlpaal. Voor uw kind en voor uzelf. Dat kan best spannend zijn. Maar met de juiste voorbereiding, geeft u uw kind een voorsprong.

Begin op tijd!

Het is fijn als voor de start van het nieuwe schooljaar alles goed is geregeld. Dat alle schoolspullen in huis zijn. Dat het vervoer is geregeld en de thuiswerkplek fijn voelt. Het gaat om de praktische zaken. Hier kunt u op tijd aan beginnen, zodat uw kind klaar is voor de start van het schooljaar. Wilt u niets vergeten? Download hier de checklist.

Regel de bankzaken en maak geldafspraken

Behalve praktische zaken, is het prettig als ook de bankzaken geregeld zijn. Heeft uw kind bijvoorbeeld een betaalpas? In veel schoolkantines kan er namelijk alleen nog met pin worden betaald. En het is ook een mooi moment om over te stappen naar digitaal zakgeld. Weet u hoeveel zakgeld brugklassers krijgen?

Meer geld over zakgeld voor uw brugklasser

Bied een luisterend oor

Voor uw kind kan de overstap naar de middelbare school best spannend zijn. Dat is heel normaal. Het helpt als u zich hiervan bewust ben. Stel vragen. Wil je iets weten? Kan ik je ergens mee helpen? Vertel een eigen ervaring. Het helpt allemaal om de drempel te verlagen en uw kind goed voorbereid te laten starten. 

Praat met andere ouders

En net zoals het voor uw kind spannend is, kan dat ook voor uzelf gelden. Het is weer een stapje naar zelfstandigheid. Van loslaten. Uw kind gaat steeds vaker eigen beslissingen nemen. Loopt u een keer tegen een uitdaging aan? Praat dan vooral met andere ouders. Vaak herkennen ouders elkaars uitdagingen en kunt u samen tot een oplossing komen.

Uw RegioBank adviseur staat ook voor u klaar

Heeft u specifieke vragen over geldzaken? Dan kunt u terecht bij uw Zelfstandig Adviseur van RegioBank. Hij helpt u graag bij de financiƫle opvoeding van uw brugklasser.

Maak een afspraak

Delen via