Thuis met de kids? 5 tips voor een gezellige middag

Kinderen aan tafel

Kinderen die zich vervelen. Als ouders krijg je er zeker een keer mee te maken. 5 leuke tips die met wensen, sparen en geld te maken hebben. Zonder geld uit te geven!

  1. Laat uw kind een verlanglijst in de vorm van een moodboard maken. Knip plaatjes uit, maak foto’s of teken artikelen die ze graag willen hebben. U heeft ook meteen een mooie ingang voor een gesprekje. Waar droomt uw kind echt van? En zijn alle dromen te koop? En wat moet je daar allemaal voor doen? Een volgende stap is een spaarpot voor het spaardoel. Of een spaarmeter.
  2. Noteer alle spaardoelen en maak bijpassende spaarmeters. Schrijf bij de spaardoelen het bedrag. Deel het bedrag op in tien gelijke delen. Teken tien vakjes op een papiertje en zet bij ieder vakje het bedrag. Heeft uw kind een bedrag gespaard? Dan is het tijd om een vakje te kleuren. Spaarmeter vol? Spaardoel bereikt.
  3. Hoe bereikt uw kind het spaardoel? Met klusjes natuurlijk! Maak een lijst met klusjes waar uw kind een bedrag mee kan verdienen. Bedenk klusjes die bij uw kind passen. Is het een buitenkind? Denk dan aan auto wassen of werkzaamheden in de tuin. Is het een echt knutselkind? Dan is de knutselkast opruimen, verfkwasten schoonmaken of ansichtkaarten maken een idee.
  4. Voor de jongere kinderen: Hoeveel verschillende munten zijn er nu eigenlijk? Laat uw kind de spaarpot omkeren en stapels maken. Van 1 cent tot 2 euro. Een stapje verder, laat uw kind daarna per soort tellen. En daarna alles bij elkaar. Een leerzaam rekenspelletje: Wat is evenveel waard? Bijvoorbeeld 2 x 50 eurocent is evenveel als 1 euromunt.
  5. Jonge kinderen vinden het leuk om samen winkeltje te spelen. Kinderen leren op deze manier dat geld een ruilmiddel is. Je geeft geld en krijgt hier een product voor terug. Winkeltje spelen kan met boodschappen. Denk ook eens aan kleding, schoenen of boeken. De afwisseling maakt het nog aantrekkelijker.

    Download de knutselkaart voor het maken van een eigen spaarpot

    Delen via