ASN Duurzaam Small en Midcapfonds

Ben je benieuwd naar het ASN Duurzaam Small & Midcapfonds? Dit fonds belegt in kleine, specialistische bedrijven die doorgaans flexibeler zijn dan grote bedrijven. Bekijk hier het verwachte rendement, de risico's en de fondsdocumenten.

Let op: met beleggen loopt je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Nettorendement 3 jaar*: -0,80%

Nettorendement 5 jaar*: 5,58%

* Gemiddeld nettorendement per jaar t/m 29 februari 2024, na aftrek van de kosten van het fonds.
project.general_error_message

Koers 24-05-2024 € 49,55

Goed om te weten: Welk fonds je ook kiest, je geld wordt via RegioBank altijd duurzaam belegd. Het gaat dus niet naar bedrijven die handelen in bijvoorbeeld wapens of fossiele brandstoffen.

Dit is de laatste bekende afgiftekoers van het fonds. Zodra er een nieuwe afgiftekoers beschikbaar is (rond 10:30 op beursdagen) wordt deze koers geactualiseerd.

Beleg in dit fonds

Rendement en risico

Vergeleken met een fonds dat belegt in grote bedrijven, streef je naar een hoger rendement. Je loopt daardoor ook hoger risico. Door de duurzame visie zijn de bedrijven in dit fonds goed voorbereid op de toekomst. Dit biedt ook financiële kansen. Deze belegging brengt spreiding aan in je aandelenportefeuille. Want van kleinere bedrijven verwachten we een hoger rendement tegen een hoger risico. De bedrijven in dit fonds zijn bovendien meer actief op binnenlandse markten dan wereldwijd, zoals grote ondernemingen.

project.general_error_message

Rendementsontwikkeling
(groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology

Vanaf de start 10 jaar* 5 jaar* 3 jaar* Dit jaar
Fonds 5,08% 6,41% 5,58% -0,80% -4,16%
Benchmark 4,91% 6,62% 5,88% 0,96% -0,81%
* Gemiddeld per jaar ** Benchmark: MSCI Small Cap Total Return Net Index

De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De fondsbeheerder probeert op lange termijn (langer dan 5 jaar) een rendement te behalen dat vergelijkbaar is met de niet-duurzame benchmark. Op de kortere termijn kan het rendement afwijken van de benchmark, zowel positief als negatief. Dat komt doordat de ASN beleggingsfondsen alleen in bedrijven beleggen die voldoen aan strenge duurzaamheidseisen. Dit kan als gevolg hebben dat de samenstelling van de portefeuille soms anders is dan de benchmark.

Keuze uit een overzichtelijk aantal fondsen

Liever een ander fonds? Je kunt met Themabeleggen kiezen uit een overzichtelijk aantal fondsen. Je stelt zelf je combinatie van fondsen samen. Bekijk de andere beleggingsfondsen.

Waarom kiezen voor ASN Small en Midcapfonds?

Je belegt in ongeveer 35 duurzame kleine en middelgrote Europese bedrijven die zich vooral bezighouden met vastgoed, zakelijke dienstverlening en IT. Vaak zijn de bedrijven meer binnenlands actief dan wereldwijd.

De bedrijven hebben een duurzame toekomstvisie die zorgt voor financiële gezondheid. Ze besparen kosten en spelen in op het feit dat grondstoffen steeds schaarser worden. De duurzame toekomstvisie van bedrijven draagt op termijn positief bij aan de financiële resultaten én niet-financiële resultaten.

Kosten

De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds zelf en de servicekosten die je aan RegioBank betaalt.

Bekijk alle kosten

Fondsmanagement

Dit fonds is een subfonds van ASN Beleggingsfondsen UCITS N.V. Dit fonds wordt beheerd door ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (“ABB”). Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van ABB.

Goed om te weten: De koers van het ASN Duurzaam Small en Midcapfonds is afhankelijk van de waarde van de beleggingen binnen het fonds. Daardoor kan je belegging meer, maar ook minder waard worden.

Belangrijke documenten

Lees de belangrijke documenten voor je gaat beleggen. Als je de risico’s per fonds wilt vergelijken, lees dan in elk geval het Essentiële-informatiedocument van de fondsen die je overweegt te kopen.

Maandbericht ASN Duurzaam Small en Midcapfonds

Voorwaarden Themabeleggen

Wil je beleggen in ASN Duurzaam Small en Midcapfonds? Open dan Themabeleggen. Maar lees eerst de voorwaarden.

Icoon vraagteken

Beleggen voor beginners

Je overweegt te gaan beleggen, maar wilt er eerst graag wat meer over weten. We helpen je graag op weg.

Beleggen voor beginners

Pijl onder euroteken wijst omhoog

Themabeleggen openen

Kies uit een overzichtelijk aantal beleggingsfondsen, elk met een eigen duurzaam thema.

Overzicht beleggingsfondsen