ASN Milieu en Waterfonds

Spreken Water en milieu, duurzame energie, landbouw en verantwoorde afvalverwerking en recycling jou aan? Bekijk dan het ASN Milieu & Waterfonds.

Let op: met beleggen loopt je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Over het ASN Milieu & Waterfonds

Milieu en water zijn hot. Daarom verwachten wij dat bedrijven in het fonds bovengemiddeld kunnen groeien. Voor jou zou dat een bovengemiddeld rendement kunnen opleveren. Daarbij hoort ook een hoger risico, omdat het fonds vooral belegt in jonge, innovatieve bedrijven. De koersen van jonge ondernemingen schommelen vaak meer dan die van gevestigde bedrijven. Daarnaast verhoogt de focus op een kleine groep sectoren je risico. Hierbij hoort ook de kans op hoger rendement.

project.general_error_message

Koers 24-05-2024 € 50,50

Goed om te weten: Welk fonds je ook kiest, je geld wordt via RegioBank altijd duurzaam belegd. Het gaat dus niet naar bedrijven die handelen in bijvoorbeeld wapens of fossiele brandstoffen.

Beleg in dit fonds

Rendement ASN Milieu en Waterfonds

project.general_error_message

Rendementsontwikkeling
(groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology

Beleggingsfondsrendementen

Nettorendement 3 jaar*: -3,68%

Nettorendement 5 jaar*: -1,92%

Vanaf de start 10 jaar* 5 jaar* 3 jaar* Dit jaar
Fonds 3,45% 8,73% 10,09% 3,08% -1,41%
Benchmark 6,88% 12,26% 14,54% 4,14% -4,90%
* Gemiddeld per jaar ** Benchmark: FTSE Environmental Technologies 100 Index

De fondsbeheerder probeert op lange termijn (langer dan 5 jaar) een rendement te behalen dat vergelijkbaar is met de niet-duurzame benchmark. Op de kortere termijn kan het rendement afwijken van de benchmark, zowel positief als negatief. Dat komt doordat dit fonds alleen in bedrijven belegt die voldoen aan dan het duurzaamheidsbeleid van de fondsbeheerder ASN Impact Investors. Hierdoor is de samenstelling van de portefeuille soms anders dan die van de benchmark.

Keuze uit een overzichtelijk aantal fondsen

Liever een ander fonds? Je kunt met Themabeleggen kiezen uit een overzichtelijk aantal fondsen. Je stelt zelf je combinatie van fondsen samen. Bekijk de andere beleggingsfondsen.

Waarom kiezen voor ASN Milieu en Waterfonds

Je gaat voor hoog rendement en begrijpt dat je hiervoor een hoog risico loopt. Je belegt duurzaam in 4 sectoren: Water en milieu, duurzame energie, landbouw en voedsel en verantwoorde afvalverwerking en recycling. De bedrijven gebruiken minder grondstoffen, recyclen en hergebruiken afval als grondstof. De bedrijven worden geselecteerd op hun goede financiële vooruitzichten.

Kosten

De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds zelf en de servicekosten die je aan RegioBank betaalt.

Bekijk alle kosten

Fondsmanagement

Dit fonds is een subfonds van ASN Beleggingsfondsen UCITS N.V. Dit fonds wordt beheerd door ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (“ABB”). Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van ABB.

Goed om te weten: De koers van het ASN Milieu en Waterfonds is afhankelijk van de waarde van de beleggingen binnen het fonds. Daardoor kan je belegging meer, maar ook minder waard worden.

Belangrijke documenten

Lees de belangrijke documenten voor je gaat beleggen. Als je de risico’s per fonds wilt vergelijken, lees dan in elk geval het Essentiële-informatiedocument van de fondsen die je overweegt te kopen.

Maandbericht ASN Milieu en Waterfonds

Voorwaarden Themabeleggen

Wil je beleggen in ASN Duurzaam Obligatiefonds? Open dan Themabeleggen. Maar lees eerst de voorwaarden.

Icoon vraagteken

Beleggen voor beginners

Je overweegt te gaan beleggen, maar wilt er eerst graag wat meer over weten. We helpen je graag op weg.

Beleggen voor beginners

Pijl onder euroteken wijst omhoog

Themabeleggen openen

Kies uit een overzichtelijk aantal beleggingsfondsen, elk met een eigen duurzaam thema.

Overzicht beleggingsfondsen