10 jaar: alles over pinnen

kind pint

Digitaal geld. We kunnen er niet meer omheen. Steeds meer aankopen betalen we met de pinpas. Alle (online) winkels zijn hier ook op ingesteld. Digitaal betalen is gemakkelijk en veilig. Een nadeel van digitaal geld is dat geld veel minder zichtbaar is geworden. Met contant geld in je portemonnee zie je wanneer het geld bijna op is. De pinpas verandert niet van uiterlijk als er veel mee is gepind. Daarom noemen ze digitaal geld ook wel onzichtbaar geld. Het is ook voor kinderen belangrijk om goed te leren omgaan met digitaal geld. Met een eigen pinpas kunnen ze, met begeleiding van ouders, ervaring opdoen.

Tips

  • Krijgt uw kind zakgeld? Dan kunt u er voor kiezen om het zakgeld (gedeeltelijk) digitaal te geven. Dan kan uw kind een kleine aankoop pinnen.
  • Maak samen afspraken over het pinnen. Wie bewaart de pinpas en waar wordt de pinpas bewaard? Mag uw kind zelfstandig pinnen of alleen als er een ouder bij aanwezig is? Door er samen afspraken over te maken, weet u beide waar u aan toe bent.
  • Kijk samen met uw kind naar dit Eurowijs Kids filmpje. In het filmpje wordt uitgelegd hoe pinnen werkt.
  • Leer uw kind van jongs af aan dat een pincode geheim is. Dat ze dit met niemand mogen delen. Ook niet met mensen die bellen en zeggen dat ze bankmedewerkers zijn. Of als er via mail een verzoek binnenkomt.

Wist u dat

U kunt op uw mobiele app ook het saldo van de rekening van uw kind zien. Op deze manier kunt u samen controle houden over de uitgaven.

Interessante artikelenNiet kunnen vinden wat u zocht?

Of ga naar de servicepagina