Uw kind naar de brugklas

  • Handige tips voor een gesprek over geld
  • Download de checklist “Klaar voor de brugklas”
  • Ontdek de voordelen van het JongWijs-pakket

Download de checklist

Geld speelt een steeds grotere rol

Van een broodje pinnen in de kantine tot lekker shoppen met eigen kleedgeld. Op de middelbare school leert uw kind steeds zelfstandiger met geld omgaan. Is uw kind helemaal klaar voor de start (en u ook)? Lees de tips.

Een goede voorbereiding

De stap naar de middelbare school is best spannend. Begin daarom op tijd met de voorbereiding – van schoolspullen inslaan tot huiswerkplek inrichten. Dat geeft uw aanstaande brugpieper rust, en u ook. U leest er meer over in deze drie artikelen:

Kind naar de brugklas: wat kost het?

Zo bereidt u uw kind voor op de brugklas

Zo leert uw kind mobiel bankieren

JongWijs groeit mee met uw kind

Opgroeien gaat zo snel. Gelukkig groeit de kinderrekening van JongWijs gewoon lekker mee. Met een eigen spaar- en betaalrekening, online bankieren én regelmatig handige tips over goed leren omgaan met geld.

Bekijk het JongWijs-pakket

Samen in gesprek over geld

‘Verstandig’ klinkt misschien niet stoer, maar een geplunderde bankrekening is dat ook niet. Leg aan uw kind uit hoe die veilig met geld omgaat en maak samen goede afspraken. Kijk ook elke maand mee naar de inkomsten en uitgaven en geef tips.

Zo maakt u afspraken over geld

Voorkom dat uw kind een geldezel wordt

Zo houdt uw kind overzicht in de portemonnee

Check, check: helemaal klaar voor de middelbare?

Wat heeft uw kind nou écht nodig voor de brugklas, en wat is gewoon handig? Vraag het eens aan vrienden, oudere buurkinderen, neefjes of nichtjes. Zij hebben vaak goede tips. Pak ook onze checklist er eens bij.

Download de checklist

Do’s en don’ts van zak- en kleedgeld

De overgang naar de brugklas is een mooi moment om over te stappen op maandelijks zakgeld en misschien zelfs op kleedgeld. Ook hiervoor geldt weer: maak goede afspraken en kijk af en toe even mee. En is er zomaar geld over? Leer uw kind dan ook om dat te sparen.

De grootste valkuil van kleedgeld

Zoveel zakgeld heeft uw brugklasser nodig

RegioBank team

JongWijs openen

Wilt u het JongWijs-pakket voor uw kind aanvragen? Het is zo geregeld, één van onze adviseurs helpt u graag.