Dubbele woonlasten bij verhuizen

Heeft u uw droomhuis gevonden, maar uw oude huis nog niet verkocht? Dan krijgt u tijdelijk te maken met dubbele woonlasten. Gelukkig zijn er mogelijkheden om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Dubbele hypotheekaftrek

Twee hypotheken betalen is niet eenvoudig, maar soms onvermijdelijk. Daarom komt de overheid huiseigenaren een beetje tegemoet. De hypotheekrente is namelijk drie jaar lang voor beide woningen aftrekbaar. Ook als u nog niet in uw nieuwe huis woont. En: u hoeft ook geen eigenwoningforfait aan te geven voor uw oude huis of voor het nieuwe huis als dat nog in aanbouw is.

Overbruggingskrediet

Als u uw oude woning nog niet verkocht heeft, dan komt de overwaarde ook niet vrij. Logisch, maar wel vervelend. Vooral als u van plan was dat geld te gebruiken voor uw nieuwe hypotheek. Gelukkig is er het overbruggingskrediet. Dit is een tijdelijke lening van uw geldverstrekker, speciaal in het leven geroepen voor deze situatie. Om voor een overbruggingskrediet in aanmerking te komen, moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. Uw Zelfstandig Adviseur kan u er meer over vertellen.

Schenking

Wellicht kunt u gebruikmaken van een schenking. Uw familie mag helpen om uw woning te financieren, door (belastingvrij) geld te schenken. Eén van de voorwaarden is dat u of uw partner tussen de 18 en 40 jaar oud is. Uw Zelfstandig Adviseur kan samen met u deze mogelijkheid en de bijbehorende voorwaarden bekijken.

Uw woning tijdelijk verhuren

Overweegt u uw oude huis tijdelijk te verhuren omdat u deze nog niet verkocht heeft? Weet welke regels er gelden, en wat de voor- en nadelen zijn.

Vragen?

Heeft u vragen over dubbele woonlasten? Uw Zelfstandig Adviseur geeft u graag onafhankelijk hypotheekadvies.

Meer informatie over wonen en uw hypotheek

Een ander huis kopen

Stappenplan Ander huis kopen