Energie besparen: 5 tips

Wilt u ook geld overhouden om leuke dingen te doen? Dat kan als u duurzaam en energiezuinig gaat wonen. Zelfs met kleine aanpassingen kan uw energierekening al omlaag gaan en houdt u geld over voor leuke dingen.

Hoe kunt u energie besparen?

Besparen op uw energiekosten is niet zo moeilijk. En dit kan u al snel € 250 per jaar opleveren. Met deze 5 tips zet u eenvoudig een eerste stap:

Zet uw televisie écht uit

Door uw televisie en andere apparatuur echt uit te zetten, in plaats van op stand by, bespaart u elk jaar zo’n € 60.

  Was op een lagere temperatuur

  Wist u dat uw was op 40 graden net zo schoon wordt als op 60 graden? En het scheelt u elk jaar ook nog eens zo’n € 20.

  Bedek uw radiator met radiatorfolie

  Hangen uw radiatoren tegen een niet-geïsoleerde buitenmuur? Als u de achterkant van de radiator met speciale radiatorfolie bedekt, bespaart u makkelijk € 25 per jaar.

  Zet uw verwarming 1 graadje lager

  Klein verschil, groot plezier: door uw verwarming een graadje lager te zetten, bespaart u al snel € 70 per jaar.

  Zet de verwarming 's nachts op 15 graden

  Door de verwarming ’s nachts omlaag te draaien, bespaart u gemiddeld € 80 per jaar. Heeft u vloerverwarming? Zet uw thermostaat dan op 17 of 18 graden, anders duurt het opwarmen te lang.

  Check hoe uw huis energiezuiniger kan worden

  Er zijn veel manieren om uw huis energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door uw huis goed te isoleren of door het plaatsen van zonnepanelen. Benieuwd hoe uw huis energiezuiniger kan worden? Met de woningtest op slimwoner.nl checkt u in 5 minuten wat de beste maatregelen voor uw huis zijn, wat de investering is en hoeveel u daarmee bespaart.

  RegioBank en Slimwoner

  Uw woonlasten verlagen? We denken graag met u mee en kijken dan verder dan uw hypotheek. Bijvoorbeeld hoe uw energieverbruik omlaag kan. Daarom werken we samen met Slimwoner. Slimwoner is een initiatief van Natuur & Milieu. Dit online platform geeft onafhankelijk advies over energie besparen en helpt u om er echt mee aan de gang te gaan. Bovendien heeft Slimwoner een uitgebreid netwerk van bedrijven die tegen een eerlijke prijs helpen met energie besparen. En uw adviseur helpt u graag met de financiering van uw aanpassingen.

  Meer tips om energie te besparen?

  Ook met kleine maatregelen kunt u flink besparen op uw energierekening. Via de webshop van Slimwoner bestelt u eenvoudig energiebesparende producten voor uw huis. Ook geschikt voor huurwoningen.

  Meer over duurzaamheid

  Wilt u ook duurzaam en energiezuinig wonen?
  Bekijk de mogelijkheden

  Lees hier meer over duurzamen wonen