Subsidie energiebesparende maatregelen

Wilt u uw huis energiezuinig maken? Voor sommige energiebesparende maatregelen kunt u subsidie krijgen. Denk bijvoorbeeld aan subsidie voor isolatie van uw huis of dubbelglas. Check of dat ook voor u geldt.

Subsidiecheck

Check welke subsidies en aantrekkelijke leningen er zijn om uw huis energiezuiniger te maken. Op energiesubsidiewijzer.nl vindt u een overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen. U ziet precies wat er mogelijk is bij bijvoorbeeld de rijksoverheid, provincie of gemeente.

Subsidie aanvragen bij uw gemeente

In verschillende gemeentes kunt u subsidie krijgen op bijvoorbeeld vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie. Wilt u alleen een overzicht van de subsidies voor isolatie in uw gemeente? Kijk dan op de website van de gemeente waar u woont. U leest daar ook hoe u de subsidie kunt aanvragen.

Tip

Uw huis energiezuiniger maken? Kijk eerst welke maatregelen het beste bij uw situatie passen

Waarom subsidie?

De overheid stimuleert het initiatief dat steeds meer Nederlandse huizen energiezuiniger worden. Zo besparen we tenslotte energie en verminderen we de CO2-uitstoot. En dat is weer goed voor het milieu. Daarom draagt de overheid graag een steentje bij.

Het begint met isoleren

Wilt u energiebesparende maatregelen nemen? Kijk dan eerst of u subisidie voor isolatie kunt krijgen. Uw huis goed isoleren is altijd de eerste stap als u energie wilt besparen. Andere maatregelen hebben weinig zin als u duurzaam opgewekte energie weglekt omdat uw isolatie niet op orde is.

Isolatie loont

Investeren in woningisolatie loont. Milieu Centraal heeft op een rij gezet hoeveel rendement het kan opleveren

  1. Spouwmuurisolatie 10%
  2. Dakisolatie 7%
  3. Vloerisolatie 7%
  4. HR++ glas 5%
De besparingen zijn berekend voor een tussenhuis van gemiddelde omvang met drie bewoners en een HR-combiketel, waar de genoemde maatregel ontbreekt. De werkelijke besparingen hangen af van uw stookgedrag.
Lees meer op de website van Milieu Centraal


** Door uw woning goed te isoleren, kunt u een beter energielabel krijgen. Hierdoor kan isoleren uw woning in waarde doen stijgen. Onlangs bleek uit onderzoek dat woningen met een A-label gemiddeld € 12.000 meer opleveren dan een woning met energielabel D. Slecht geïsoleerde woningen met energielabel G leveren daarentegen € 13.000 minder op.
Lees meer op de website van Milieu Centraal

Zo financiert u het

Door duurzaam te wonen kan uw energierekening omlaag, maar hoe betaalt u de verbeteringen?
Lees meer.

Meer over duurzaamheid

Wilt u ook duurzaam en energiezuinig wonen?
Bekijk de mogelijkheden