Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Wilt u uw huis energiezuinig maken? Voor sommige energiebesparende maatregelen kunt u subsidie krijgen. Denk bijvoorbeeld aan subsidie voor isolatie van uw huis of dubbelglas. Check of dat ook voor u geldt.

Subsidiecheck

Check welke subsidies en aantrekkelijke leningen er zijn om uw huis energiezuiniger te maken. Op energiesubsidiewijzer.nl vindt u een overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen. U ziet precies wat er mogelijk is bij bijvoorbeeld de rijksoverheid, provincie of gemeente.

Subsidie aanvragen bij uw gemeente

In verschillende gemeentes kunt u subsidie krijgen op bijvoorbeeld vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie. Wilt u alleen een overzicht van de subsidies voor isolatie in uw gemeente? Kijk dan op de website van de gemeente waar u woont. U leest daar ook hoe u de subsidie kunt aanvragen.

Waarom subsidie?

De overheid stimuleert het initiatief dat steeds meer Nederlandse huizen energiezuiniger worden. Zo besparen we tenslotte energie en verminderen we de CO2-uitstoot. En dat is weer goed voor het milieu. Daarom draagt de overheid graag een steentje bij.

Het begint met isoleren

Wilt u energiebesparende maatregelen nemen? Kijk dan eerst of u subsidie voor isolatie kunt krijgen. Uw huis goed isoleren is altijd de eerste stap als u energie wilt besparen. Andere maatregelen hebben weinig zin als u duurzaam opgewekte energie weglekt omdat uw isolatie niet op orde is.

Meer over uw huis isoleren

Tip

Uw huis energiezuiniger maken? Kijk eerst welke maatregelen leiden tot een waardevermeerdering van uw woning.

Meer lezen

De financiering van uw woning verduurzamen

Uw energielabel verbeteren

Alles over duurzaam wonen