Zo kunt u duurzaam wonen

Minder energie verbruiken, dat heeft twee grote voordelen. U bespaart kosten én u helpt om de wereld iets schoner te maken. Daar worden we allemaal blij van. Energie besparen kan makkelijker zijn dan u denkt. Zo kunt u bijvoorbeeld uw woning beter laten isoleren. En we hebben ook praktische tips waarmee u direct aan de slag kunt.

Duurzaam wonen: hoe profiteert u daarvan?

 • Uw kinderen groeien op in een schoner milieu.
 • U kunt vaak tot wel 35% besparen op uw energiekosten.
 • Goede isolatie zorgt voor een comfortabel huis. Zo is er bijvoorbeeld minder tocht in uw woning. Ook is het koel in de zomer en lekker warm in de winter.
 • Niet onbelangrijk: een duurzaam huis kan ook nog eens meer waard zijn.

Bij RegioBank doen we ons best voor een beter milieu voor u, uw kinderen en uw kleinkinderen. We vinden dat we klimaatverandering zoveel mogelijk moeten tegengaan. Daarom helpen we u graag om energiezuiniger te wonen.

Doe de woningtest en vraag een vrijblijvende offerte aan

Met de woningtest op slimwoner.nl checkt u in maar vijf minuten welke energiebesparende maatregelen ú thuis kunt nemen. En hoeveel u daarmee bespaart. Houd uw energierekening erbij, want tijdens de test komt er een vraag over hoeveel u verbruikt. Kunt u uw rekening niet vinden? Geen probleem. De test vult dan het landelijk gemiddelde in. Als u de test gedaan hebt, weet u welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor uw huis. Er wordt rekening gehouden met de investeringskosten van die maatregelen, en met de tijd die het kost om die investering terug te verdienen. Wilt u weten wat het u precies kost en oplevert? Vraag dan meteen een vrijblijvende offerte aan.

Doe de woningtest op slimwoner.nl

  Duurzame energiebesparende mogelijkheden

  U kunt ook investeringen doen waar u nu en op de lange termijn profijt van heeft. Bijvoorbeeld door uw huis te isoleren of zonnepanelen te plaatsen. De geïnvesteerde kosten verdient u op termijn terug. Hier ziet u wat die kosten zijn en wanneer u het geïnvesteerde bedrag heeft terugverdiend.

  * De besparingen zijn berekend voor een tussenhuis van gemiddelde omvang met drie bewoners en een HR-combiketel, waar de genoemde maatregel ontbreekt. De werkelijke besparingen hangen af van uw stookgedrag.

  ** Door uw woning goed te isoleren, kunt u een beter energielabel krijgen. Hierdoor kan isoleren uw woning in waarde doen stijgen. Onlangs bleek uit onderzoek dat woningen met een A-label gemiddeld € 12.000 meer opleveren dan een woning met energielabel D. Slecht geïsoleerde woningen met energielabel G leveren daarentegen € 13.000 minder op. Lees meer op de website van Milieu Centraal
  RegioBank team

  Onafhankelijk hypotheekadvies

  Onze adviseurs helpen u graag met het kiezen van de hypotheek die bij u past.