Met pensioen: hoe kunnen we helpen?

Als u met pensioen gaat, wilt u van uw oude dag kunnen genieten. Geldzorgen horen daar niet bij. Kijk daarom nu alvast of uw financiële situatie klopt met uw wensen voor de toekomst.

Heeft u als gepensioneerde straks genoeg inkomen om de hypotheek te betalen? Is uw huidige hypotheekvorm wel de slimste? En wat is er mogelijk als u uw pensioenuitkering wilt aanvullen? Dat zijn vragen waar de Zelfstandig Adviseur u graag mee helpt.

Wat krijgt u als pensioen?

Als u met pensioen gaat, krijgt u in principe een basispensioen van de overheid: de AOW-uitkering. De AOW is een volksverzekering. Heeft u bijvoorbeeld lang in het buitenland gewoond en geen premie betaald? Dan kan het zijn dat u minder of zelfs helemaal geen AOW krijgt.

Van uw werkgever krijgt u uw opgebouwde pensioen. Daarvoor heeft u tijdens uw loopbaan premies betaald. Bent u zzp’er of ondernemer? Dan is het belangrijk dat u spaart voor uw oude dag. Bijvoorbeeld met een zzp-pensioenregeling of lijfrenteverzekering.

Tip: pensioenoverzicht

Op mijnpensioenoverzicht.nl staat hoeveel pensioen u heeft opgebouwd (naast uw AOW) en bij welk pensioenfonds of -verzekeraar. Ook ziet u wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt.

Bekijk uw pensioenoverzicht

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met uw vragen over pensioen en uw hypotheek.