Hypotheek voor ouderen makkelijker

 • Hypotheekregels verruimd
 • Voor hypotheek met en zonder NHG
 • Ander huis kopen of hypotheek oversluiten

Bent u met pensioen of zit u maximaal 10 jaar voor uw AOW? En wilt u een ander huis kopen of uw hypotheek oversluiten naar een andere geldverstrekker? Dan is er misschien goed nieuws voor u: de hypotheekregels zijn verruimd voor mensen die bijna of al met pensioen zijn.

Ruimere regels voor hypotheek senioren

Dankzij onze ruimere hypotheekregels kunnen we specifieker naar uw totale situatie kijken. We mogen nu bijvoorbeeld uitgaan van uw maandlasten. Dan moet u die wel voor langere tijd kunnen betalen.

Kunt u de werkelijke lasten betalen? Dan kunt u misschien wel dat huis kopen dat eerder onbereikbaar was. Of uw hypotheek oversluiten voor het einde van de rentevaste periode, omdat u  wilt profiteren van de huidige lage hypotheekrente. Of om uw overwaarde te gebruiken om uw huis toekomstbestendig te maken, te verduurzamen of uw kind helpen een huis te kopen.

Voor hypotheek met en zonder NHG

De regel geldt zowel voor een hypotheek met als zonder NHG. Bij NHG zijn de voorwaarden wel anders. Omdat u dankzij het vangnet van NHG minder financieel risico loopt.

Dus: al met pensioen of over 10 jaar AOW?

Dan is er misschien dus ook voor u meer mogelijk.

 • U heeft nu een hypotheek.
 • U bent al met pensioen of u krijgt over maximaal 10 jaar AOW.
 • U wilt uw rente voor langere tijd vastzetten.

  Wilt u weten wat deze ruimere regelingen voor u betekenen? Maak dan een afspraak met uw adviseur voor een vrijblijvend oriƫntatiegesprek.

  RegioBank team

  Kom gerust eens langs

  Onze adviseurs helpen u graag al uw vragen over uw hypotheek te beantwoorden.