Tijdelijk contract

Ik heb een tijdelijk contract zonder intentieverklaring

Ook als u geen intentieverklaring van uw werkgever krijgt, is het onder voorwaarden mogelijk om een hypotheek te krijgen. We kijken dan naar uw bruto jaarinkomen van de afgelopen drie jaren. Let op: heeft u het laatste jaar minder verdiend of verdient u nu minder? Dan is uw inkomen van het laatste jaar of het huidige inkomen het uitgangspunt voor uw maximale hypotheek.

Ik heb een tijdelijk contract met intentieverklaring

Komt u na uw tijdelijke contract in aanmerking voor een vast contract? Dan kunt u uw werkgever vragen om een intentieverklaring. Daarin geeft uw werkgever aan dat het de bedoeling is dat uw volgende contract een vast contract is. En op voorwaarde dat u hetzelfde blijft presteren en dat de bedrijfsomstandigheden niet veranderen. Als u een werkgeversverklaring met intentieverklaring heeft, dan behandelen we uw hypotheekaanvraag alsof u een vast contract heeft. Dat betekent dat we voor de berekening van uw hypotheek uitgaan van het bruto jaarinkomen dat op uw werkgeversverklaring staat.

Ik werk als uitzendkracht en kan een perspectiefverklaring gebruiken

Werkt u via een bemiddelings- of uitzendbureau? Dan heeft u waarschijnlijk een uitzendcontract. Het uitzendbureau is dan uw werkgever. Om uw hypotheek te berekenen, hebben we van u de jaaropgaven van de afgelopen drie jaar nodig of een perspectiefverklaring van uw uitzendbureau.

Heeft u een uitzendcontract met een perspectiefverklaring dan kijken we niet alleen naar uw contract bij het uitzendbureau, maar ook naar uw opleiding, werkervaring, functie en vaardigheden. We behandelen uw contract met een perspectiefverklaring als een vast dienstverband. Dat betekent dat we voor de berekening van uw hypotheek uitgaan van het bruto jaarinkomen dat op uw werkgeversverklaring staat.

Voorwaarden perspectiefverklaring

Er zijn in Nederland uitzendorganisaties die een perspectiefverklaring uitgeven. Voor het aanvragen ervan gelden dan voorwaarden. Zo moet u vaak minimaal een jaar in dienst zijn bij het uitzendbureau waar u werkt.

Lees meer op perspectiefverklaring.nl

Uitzendcontract zonder perspectiefverklaring

Ook als u geen perspectiefverklaring krijgt, is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om een hypotheek te krijgen. We kijken dan naar uw gemiddelde bruto jaarinkomen van de afgelopen drie jaren. Let op: heeft u het laatste jaar minder verdiend, dan is uw inkomen van het laatste jaar het uitgangspunt voor uw maximale hypotheek.

Ik werk flexibel en kan de arbeidsmarktscan gebruiken

Ook met een flexcontract in loondienst kunt u bij ons onder voorwaarden een hypotheek afsluiten. U kunt bij Arbeidsmarktkansen.nl een arbeidsmarktscan aanvragen.

Met een positieve score uit de Arbeidsmarktscan kijken we niet alleen naar uw huidige inkomen maar kijken we ook naar uw perspectief op de arbeidsmarkt op basis van uw opleiding, werkervaring, functie en vaardigheden. U komt met een arbeidsmarktscan sneller in aanmerking voor een hypotheek.

Krijgt u geen arbeidsmarktscan? Dan gaan we uit van het gemiddelde inkomen van de laatste drie jaar. Met een maximum van het laatste jaarinkomen.

Hoe werkt de arbeidsmarktscan?

Team van Den Otter uit Bruchem

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met het kiezen van de hypotheek die bij u past.