6 vakantieactiviteiten in de regio

Jongen in museum

Half februari is het weer zo ver: het is voorjaarsvakantie! Vraagt u zich af wat u kunt doen in de regio met het hele gezin? We zetten enkele betaalbare en toch bijzondere uitjes voor u op een rij. Wat gaan jullie doen?

Wij gaan op avontuur

Is uw familie avontuurlijk aangelegd en niet snel bang? Dan is lopen door de boomtoppen precies wat u zoekt. Is u dat wat te hoog gegrepen, dan kunt u ook afdalen, diep de aarde in.

  • Lopen door de bomen doet u op het Boomkroonpad in Drouwen.
  • Afdalen in de aarde doet u in de laatste steenkolenmijn in ons land in Valkenburg.

Wij gaan naar buiten

Gaat u graag de natuur in? Kies een leuke familiewandeling uit in een gebied dat u nog niet zo goed kent. Struin door de bossen en kijk goed om u heen, want misschien ziet u wel een hert of een haas! Of ga een dagje schaatsen. Op de buitenbaan van Flevonice waant u zich op natuurijs, terwijl uw kinderen zich vermaken op de krabbelbaan.

  • Leuke wandelroutes voor kinderen vindt u op Wandelnet.
  • Een dagje lekker buiten schaatsen kan op Flevonice in Biddinghuizen of op een van de zeventien kunstijsbanen in heel Nederland.

Wij gaan iets cultureels doen

Een beetje educatie kan best in de vakantie, toch? Want leerzaam kan namelijk ook heel leuk en spannend zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ijsberenspeurtocht in een van de Friese musea? Veel musea organiseren trouwens leuke activiteiten in de voorjaarsvakantie, ook bij u in de buurt. Net als veel theaters. Daar zijn in de vakantie volop familievoorstellingen. Bijvoorbeeld bij de theatervoorstelling Hallo Familie.

  • In Friesland doen 41 musea mee aan ‘Help Pake en Beppe de vakantie door’.
  • De theatershow Hallo Familie is in diverse steden te zien.

Veel plezier!

Delen via