Carnaval vieren met een beperkt budget

Carnaval
Onder de rivieren is het een van de populairste zoekopdrachten: ‘Wanneer begint carnaval 2019?’. Het antwoord: 2 maart. Tegen die tijd is onder meer de huur of hypotheek alweer afgeschreven. Daarom geven wij u vier tips om carnaval te vieren met weinig geld. 

Bespaar op uw kostuum

De voorbereidingen kosten vaak al een hoop. Originaliteit kán duur zijn. Maar dat hoeft zeker niet. In Krabbegat (Bergen op Zoom) bijvoorbeeld is het gebruikelijk om – naast een stuk vitrage en rode zakdoek – oude spullen te dragen als kostuum. Een traditie die stamt uit de periode net na de Tweede Wereldoorlog, toen mensen weinig geld hadden. U heeft vast een kledingstuk dat al jaren ongebruikt in uw kast hangt. Vanaf nu is het een carnavalskostuum.

Kort uw carnaval in

Van oorsprong betekent het einde van het carnavalsfeest het begin van een veertig dagen durende vastentijd. Vasten gaat misschien wat ver, maar letten op uw eten en drinken kan nooit kwaad. En waarom dan niet wat eerder beginnen? Carnaval duurt drie dagen/nachten. Een dagje inkorten is goed voor uw gezondheid én scheelt geld.

Maak nieuwe vrienden

Als er iets verbroedert, dan is het wel carnaval. Tijd dus om nieuwe vrienden te maken in de kroeg. Misschien kunt u uw kostuum erop aanpassen. Ga als knuffelbeer en deel gratis knuffels uit in ruil voor een drankje. Het levert leuke gesprekken op én het scheelt in de portemonnee.

Laat waardevolle spullen thuis

Foto’s op social media plaatsen van uw carnavalsfeest kan ook de volgende ochtend. In het feestgedruis kunt u uw telefoon zomaar kwijtraken. Door uw eigen onhandigheid of omdat iemand erop uit is. Vervangen is kostbaar; thuislaten dus. Net als uw pinpas. Door vooraf een bedrag te pinnen en dat mee te nemen, voorkomt u dat u in de late uurtjes nog een rondje geeft, terwijl niemand daar eigenlijk meer op zit te wachten. Of dat u de volgende ochtend afschrijvingen ziet waar u niets meer van weet.

Kostuum klaar? Telefoon en pinpas thuisgelaten? Feesten dan maar! Alaaf!