Doe mee met Burendag

Burendag
Op 28 september is het weer Burendag. Het idee komt van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Voor een betere buurt

Burendag is bedoeld om zoveel mogelijk buren met elkaar in contact te brengen. Waarom? Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt. Daarom hebben Douwe Egberts en het Oranje Fonds Burendag in het leven geroepen.

Groot succes

Burendag bestaat al bijna 15 jaar. Elk jaar is het weer een groot succes: “Ik ben nieuw in de buurt en tijdens Burendag leer ik heel snel nieuwe mensen kennen,” vertelt een bewoonster van de Groningse Ernst Casimirlaan. “Wij hadden dit jaar voor het eerst burendag en ik moet zeggen we hebben genoten met elkaar, het is voor herhaling vatbaar.”

Doe mee!

RegioBank is een grote fan van Burendag. We raden daarom iedereen aan om mee te doen. Wil je ook een buurtfeest organiseren tijdens Burendag? Op de website van Burendag staan een heleboel tips voor een geslaagd feest. Meld je activiteit dan aan op de website, zodat iedereen op de hoogte is.

Naar de website van Burendag