Waarom u dit jaar de Drentse Fiets4Daagse niet mag missen

RegioBank rondje regio werkplaats

Haal uw stalen ros of e-bike maar uit de schuur, want van 24 t/m 27 juli is het weer tijd voor de RegioBank Drentse Fiets4Daagse. De mooiste routes door bossen en over heiden, langs schaapskooien en oeroude bezienswaardigheden zijn weer voor u uitgestippeld. We geven u graag een paar goede redenen waarom u hét fietsevenement van Nederland – waar RegioBank ook dit jaar weer trotse hoofdsponsor van is – niet mag missen.

Cultureel erfgoed in overvloed

Dit jaar draait het nog meer om beleving. Daarom zijn er onderweg volop mogelijkheden om u te verdiepen in de geschiedenis van de omgeving waar u doorheen fietst. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de hunebedden, het Drents museum of voormalig Kamp Westerbork. Bij alle bezienswaardigheden staan speciaal voor de Fiets4Daagse mensen die iets vertellen over de plek. Natuurlijk kunt u ook lekker zelf op onderzoek uitgaan.

Kijkjes achter de schermen en leuke activiteiten

Altijd al eens willen zien hoe het er op een boerderij aan toegaat? Het kan op meerdere routes! Ook een rondleiding bij een lokale bakker, een balletje golf slaan of een kijkje nemen bij de wolf van Drenthe in het duurzaamheidscentrum van Assen is mogelijk. Voor kinderen zijn er allerlei leuke dingen te doen, zoals leren draaien als een echte DJ of dwars door Plopsa Indoor fietsen. Ruim 500 enthousiaste ondernemers en vrijwilligers staan klaar om iedereen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Een kakelvers ontbijtje

Broodjes, beleg, jus d’orange en een gekookt eitje. Op 24 juli verzorgen alle startplaatsen een gratis ontbijt. Het is dit jaar voor het eerst dat alle startplaatsen meedoen! Begin de dag gezellig samen met uw medefietsers. De plaatselijke ondernemers, zoals supermarkten en boeren leveren de verse producten.

Unieke routes door divers landschap

Meedoen kan best lastig zijn, want welke route moet u in hemelsnaam kiezen? Vanuit startplaats Norg ontdekt u al het moois in de kop van Drenthe. Zoals Veenhuizen, natuurgebied Fochterloërveen en u kunt ook een stukje Friesland meepakken. Maar vanuit Westerbork brengt u eenvoudig een bezoekje aan museumdorp Orvelte en wie vanuit Dalen vertrekt kan zelfs door een groen stukje Duitsland fietsen. Keuze genoeg dus - en één gelukje: alle routes zijn mooi!

Tip: Er zijn acht startplaatsen, wissel dus lekker af. Zo kunt u in vier dagen door verschillende landschappen fietsen.

Routes voor íedereen

Voor kinderen van 4 tot 14 jaar zijn er 4kids-routes met extra activiteiten, zoals speurtochten. Voor sportieve fietsers zijn er gps-routes beschikbaar en ook voor mountainbikers zijn er aparte routes. Er is zelfs een ATB-camping, waar deelnemers terecht kunnen voor een slaapplek, massage, sportontbijt en schoonmaakfaciliteiten voor de fiets. En heeft u een mobiliteitsbeperking? Geen probleem! U kunt gewoon meedoen op de RollOn-routes met bijvoorbeeld uw scootmobiel.

Bent u erbij?

U kiest zelf of u 1, 2, 3 of 4 dagen meedoet. Deelnemers ontvangen een programmaboekje met handige informatie. Zoals telefoonnummers van EHBO en fietsenmakers, wat te doen bij warmte, routes, bezienswaardigheden en e-bike oplaadpunten. Meer info of meteen inschrijven? Kijk op www.fiets4daagse.nl.

Delen via