Zo bedankt u een vrijwilliger

Vrijwilligerswerk oudere dame

Voorleesouders, dierenverzorgers, maatjes en boodschappenhulpjes. Wat moeten we zonder ze? Bijna een op de twee Nederlanders doet, of heeft dat weleens gedaan. Op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Een mooi moment om al deze mensen met een gouden hart te bedanken. Maar hoe?

In de regio maken vrijwilligers het verschil. Want hoe anders blijft het verenigingsleven op pijl en kunnen ouderen blijven wonen in hun geboortedorp? Daarom draagt RegioBank hen een heel warm hart toe. Mensen die zich belangeloos inzetten voor iemand anders hoeven vaak zelf niet in de spotlight te staan. Dat is natuurlijk geen reden om Nationale Vrijwilligersdag stilletjes voorbij te laten gaan. Met een klein gebaar kunt u al duidelijk maken hoeveel het werk van de vrijwilliger voor u betekent. Al kunt u het ook groots aanpakken, natuurlijk.

Iets leuks op de post


Even iets op de bus doen. Voor u een kleine moeite, voor de ontvanger een groot plezier. Stuur bijvoorbeeld een zelfgemaakte fotokaart via de app Klepper. Alles wat u nodig heeft is een leuke foto (van jullie samen bijvoorbeeld), inspiratie voor een kort tekstje en het adres van de vrijwilliger. Zo gepiept! Toch liever een bosje bloemen? De bloemen van Bloompost kunnen gewoon door de brievenbus.

Zet het op papier


Koop een mooie kaart en schrijf eens op hoe blij u bent met uw vrijwilliger. Welke momenten koestert u? Wanneer hebben jullie samen zo gelachen – of gehuild? Het hoeft geen enorm epos te zijn, als de woorden uit uw hart komen zijn drie regels ook genoeg. En als u helemaal de smaak te pakken heeft, kunt u zich natuurlijk zelfs aan een kort gedicht wagen.

Regel een interview met de krant

Heeft uw vrijwilliger iets heel bijzonders voor u gedaan? Bel de redactie van het lokale nieuwsblad en vraag of ze langskomen voor een hartverwarmend interview met u en uw vrijwilliger. Inclusief foto, natuurlijk. Dat is nog eens in het zonnetje zetten! Bedenk wel vooraf of uw vrijwilliger van al die aandacht houdt…

Stuur liefs van iedereen


Op een sportclub, scouting of school, lopen vaak meerdere vrijwilligers rond. Van luizenmoeders tot vaders die bijklussen als voetbalcoach: ze verdienen allemaal een bedankje. Vraag de hele vereniging om mee te doen aan een leuk cadeau. Laat bijvoorbeeld alle kinderen een leuke tekening maken. Of koop een heleboel ansichtkaarten en laat iedereen een eigen kaart schrijven. Die kunt u de rest van het jaar een voor een op de bus doen. Is het elke dag een beetje Vrijwilligersdag.

Wilt u volgend jaar ook bedankt worden op Nationale Vrijwilligersdag? Kijk dan eens voor vrijwilligerswerk bij u in de buurt op www.ikwilvrijwiligerswerkdoen.nl Er zit vast iets leuks voor u tussen.

Delen via