4 redenen om de Oranje Fonds Collecte te steunen

4 redenen om de Oranje Fonds Collecte te steunen
In mei gaan weer duizenden vrijwilligers langs de deuren om geld in te zamelen voor het Oranje Fonds. De opbrengst gaat naar sociale initiatieven bij u in de buurt. Uw bijdrage is meer dan welkom, hoe klein of groot deze ook is. Doet u mee?

U draagt bij aan een sociaal Nederland

Het Oranje Fonds wil mensen met elkaar verbinden. Daarom steunen ze sociale projecten in Nederland en het Caribisch gebied met geld, aandacht en advies. Denk bijvoorbeeld aan een buurthuis waar eenzame mensen samenkomen, of een zorginstelling waar mensen met een beperking hun dagbesteding vinden. Met uw bijdrage, hoe klein ook, steunt u dit soort belangrijke initiatieven bij u in de buurt.

50% naar de lokale vereniging

Ruim 1200 verenigingen en stichtingen doen mee aan de Oranje Fonds Collecte. Zij gaan langs de deuren en mogen de helft van het opgehaalde geld gebruiken voor activiteiten van hun vereniging of stichting. De andere helft gaat naar sociale initiatieven in de eigen provincie. De kosten voor de organisatie, het materiaal en geldverkeer zijn voor rekening van het Oranje Fonds en partner RegioBank. Elke gecollecteerde euro gaat dus helemaal naar een lokaal project!

U kunt contactloos betalen aan de deur

Geen contant geld in huis? Dat is niet erg, want sinds dit jaar kunt u ook contactloos betalen aan de deur. Scan de QR-code bij de collectant en maak het geld over via uw eigen bankieren app. Eenvoudig en veilig! Vraag trouwens bij iedere donatie naar legitimatie. Officiële collectanten kunnen zich altijd identificeren.

Online doneren kan ook

Sinds dit jaar kunnen stichtingen en verenigingen ook hun eigen actiepagina aanmaken op oranjefondscollecteonline.nl. Zo kunt u heel gemakkelijk een initiatief bij u in de buurt steunen door te doneren via hun eigen online pagina.

Zo helpt RegioBank mee

Ook RegioBank vindt investeren in de buurt belangrijk. Onze Zelfstandig Adviseurs zijn gevestigd in dorpen en kleine steden. Ze kennen de inwoners en de omgeving goed en nemen actief deel in de gemeenschap. Daarom zijn wij partner van het Oranje Fonds en steunen we de collecte met promotie én een veilige, prettige en kosteloze afdracht van het collectegeld.

Meer weten? Lees alles over de Oranje Fonds Collecte.

Delen via