Ver weg op vakantie? Ook dan kunt u pinnen.

In de Krokusvakantie naar een land zonder euro Ook dan kunt u gewoon pinnen
Met een bankpas van RegioBank kunt u ook in het buitenland eenvoudig contant geld opnemen en in winkels betalen. Wel zo handig, als u er in de Krokusvakantie even lekker tussenuit gaat. In bepaalde landen komen bij het pinnen alleen niet de vertrouwde euro’s uit de muur. Soms zelfs binnen Europa. Deze landen hebben een andere valuta. Wat doet u als u wilt pinnen in het buitenland? In een aantal Europese landen betaalt u met andere valuta dan de euro. Denk hieraan als u op wintersport gaat in Zwitserland bijvoorbeeld. Of tijdens een vakantie in het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen of Zweden. Gelukkig kan uw betaalpas gewoon mee.

Andere valuta pinnen

Eenmaal in het vakantieland, ziet u aan de logo's op uw Wereldpas waar u kunt pinnen of betalen. Staat het logo ook op het pinautomaat, dan kunt u er betalen of geld opnemen. U betaalt automatisch het bedrag in de valuta van het desbetreffende land. U ziet het uitgegeven bedrag op uw bankrekening afgeschreven in euro’s. Dit is ook in de RegioBank app meteen zichtbaar.

Laat niet omrekenen, dat kost geld

U kunt soms bij het pinnen de vreemde valuta meteen laten omrekenen in euro’s. U ziet dan meteen de wisselkoers op het scherm. Dat lijkt op zich handig maar vaak worden hier wel kosten voor berekend. U kunt het ook zelf kosteloos omrekenen op Wisselkoersen.nl of Valutawijzer.nl.

Niet onbeperkt pinnen

Voor de veiligheid kunt u in het buitenland niet onbeperkt pinnen. Buiten Europa geldt een maximumbedrag voor geldopnames van € 500 per dag. Pinnen in de winkel kan tot maximaal € 750 per dag. In Europa, inclusief Nederland, geldt een daglimiet van € 1.000 uit pinautomaten en € 2.500 in winkels.

Pinnen buiten Europa inschakelen

Om veiligheidsredenen staat pinnen buiten Europa standaard uit. U kunt deze mogelijkheid zelf activeren. Dat kan telefonisch of online met Mijn RegioBank of via de Mobiel Bankieren App. Bekijk alle landen en meer informatie op www.regiobank.nl vindt u meer informatie. Ook uw Zelfstandig Adviseur helpt u natuurlijk graag.

Eenmaal ingeschakeld, staat de pinoptie standaard maximaal zes weken aan. Daarna schakelt RegioBank voor uw veiligheid de functie automatisch uit. U kunt ook zelf via Mijn RegioBank of de Mobiel Bankieren app een periode voor pinnen buiten Europa opgeven.

Kost pinnen in het buitenland extra?

Bij het pinnen van euro’s in de EU brengt RegioBank geen kosten in rekening. Soms rekent de buitenlandse bank servicekosten. Vaak wordt dit aangegeven in het scherm van de geldautomaat.

Bent u in een land zonder euro, dan betaalt u een klein bedrag aan servicekosten. Voor geldopname bij een geldautomaat is dit € 2,25 per keer. Met uw bankpas in de winkel betalen kost u € 0,15 extra. Dit ziet u op uw rekening bij de afschrijving apart vermeld, net als de wisselkoers.

Betaalpas kwijt in het buitenland?

Bij diefstal of verlies van uw betaalpas, belt u het telefoonnummer van de RegioBank meldcentrale om uw pas direct te blokkeren. Het is verstandig dit nummer in uw telefoon en op papier te noteren. Wanneer u een creditcard heeft, is het handig om deze mee te nemen. Mocht u onverhoopt geen enkele mogelijkheid hebben om aan geld te komen, dan kunt u gebruik maken van Emergency Cash. Dit is een kosteloze service waarmee RegioBank contant geld voor u kan regelen als de nood aan de man is en u voldoende saldo heeft.

Heeft u hulp nodig bij het activeren van pinnen buiten Europa? Of vragen over het gebruik van uw betaalpas in het buitenland? Loop dan gerust even langs bij uw Zelfstandig Adviseur.

Lees meer over zorgeloos op vakantie

Delen via