Een festival zonder geldzorgen? 4 tips

festival publiek
Het festivalseizoen staat weer voor de deur! Muziek, foodtrucks, speciaalbier en kunst: Nederlanders zijn een kei in het organiseren van goede festivals. Van plan er een te bezoeken deze zomer? Zó doet u dat zonder geldzorgen.

Koop uw kaartje veilig

Uw kaartje via de officiële verkoopkanalen kopen is de meest veilige manier. Maar soms zijn die kaarten in mum van tijd uitverkocht. De enige mogelijkheid is dan een kaartje overkopen van iemand. Hoe dichterbij het festival komt, hoe meer kaarten u zult vinden op websites als Marktplaats of Facebook. Wees u ervan bewust dat oplichters regelmatig valse kaartjes aanbieden via zulke sites. Kies als het kan liever voor websites die extra veiligheid bieden bij de koop en verkoop van tweedehands tickets, zoals Ticketswap.

Berg uw flappen goed op

Festivalterreinen zijn zeer geliefd bij zakkenrollers. Draag daarom uw geld altijd dichtbij. Bijvoorbeeld in een binnenzak. Contant geld op zak hebben is superhandig tijdens een festival, maar neem niet te veel mee. Op veel festivals betaalt u met munten en die kunt u bij de muntenbalie vaak met uw pinpas afrekenen. Zoek van tevoren uit of er pinautomaten op het festivalterrein zijn, dan komt u niet voor verrassingen te staan.

Maak geldafspraken met vrienden

Samen met een groep vrienden de hele dag lol trappen en lekker eten en drinken is natuurlijk hartstikke gezellig. En met een paar eenvoudige geldafspraken blíjft het ook gezellig. U kunt hiervoor apps gebruiken, zoals Splitwise. Met deze app ziet u aan het einde van de dag in één oogopslag hoeveel geld u nog krijgt, of aan wie u nog iets verschuldigd bent. Handig toch!

Geef zo min mogelijk uit

Een duur geintje, zo’n festival? Niet als u het slim aanpakt! Wat dacht u van een gratis festival? Ze zijn er deze zomer volop. En overnachten jullie op een festivalcamping? Vraag dan eens rond bij familie en vrienden of zij nog een tent, slaapzak of luchtbed te leen hebben. Dat is veel voordeliger dan alles kopen of huren. En neem uw eigen ontbijtje mee, of een gaspitje met een zak tomatensoep en een blik knakworstjes. Zo kunt u ook met een klein budget volop van de festivals genieten deze zomer.

Veel plezier!

Delen via