Emergency Cash: zekerheid in het buitenland

Emergency Cash zekerheid in het buitenland
Wat als u zonder een euro op zak op wintersport bent of over de Ramblas in Barcelona loopt? Dan is het gebruik van uw betaalpas vanzelfsprekend. Maar wat als dat niet kan omdat uw pas onverwacht kapot of gestolen is? RegioBank biedt haar particuliere klanten een tijdelijke oplossing met Emergency Cash.

Met Emergency Cash kunt u in geval van nood toch geld opnemen, zonder dat u beschikking heeft over uw betaalpas. Hiermee bent u ook in het buitenland verzekerd van de vertrouwde service van RegioBank. U kunt in bijna alle landen gebruikmaken van Emergency Cash. Voor sommige landen gelden afwijkende maximumbedragen en/of aanvullende regels. Dit vertellen we u als u contact met ons opneemt.

Hoe werkt het?

Op het moment dat u niet meer beschikt over uw betaalpas, kun u contact opnemen met de speciale servicelijn (0031 – 3021 96 870). De medewerker bespreekt vervolgens met u welk bedrag u nodig heeft om uw vakantie te kunnen vervolgen. Is uw betaalpas kwijt, dan wordt deze direct geblokkeerd.

RegioBank werkt voor de dienst samen met lokale partners. U krijgt tijdens het gesprek te horen waar u terecht kunt voor de geldopname. Op het afhaalpunt ontvangt u contant het afgesproken bedrag, vanzelfsprekend in de geldsoort van het land waar u zich bevindt.

Altijd bereikbaar

Het maak niet uit of u er overdag of diep in de nacht achter komt dat u uw betaalpas niet meer kunt gebruiken. De servicelijn van RegioBank staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week tot uw beschikking. Ook maakt het niet uit waar u op vakantie bent, de service is in vrijwel ieder land beschikbaar.

Veiligheid

Uiteraard is het niet de bedoeling dat iemand anders uit uw naam geld op kan nemen om daarmee zijn vakantie te bekostigen. Wanneer u het telefoonnummer belt, dient u een aantal controlevragen te beantwoorden. Zorg er ook voor dat u op dat moment uw identiteitsbewijs bij de hand heeft.

Daarnaast geldt uit veiligheidsoverweging een opnamelimiet van € 1.000 per aanvraag. Het kan zijn dat u op vakantie bent waar een andere limiet wordt aangehouden. De medewerker van de servicelijn is daar in dat geval van op de hoogte. Het maximale bedrag aan Emergency Cash is verder afhankelijk van uw saldo op uw betaalrekening. U kunt Emergency Cash bestellen als u genoeg geld op uw betaalrekening heeft voor het bedrag dat u bestelt aan Emergency Cash.

Afschrijving van uw rekening

Na uw telefonische aanvraag reserveert RegioBank het bedrag op uw rekening. Bij ontvangst van het Emergency Cash tekent u ter bevestiging. Daarna wordt op uw rekening een reservering aangehouden. Met andere woorden, het geld ziet u nog wel op de rekening staan maar is in feite al door u opgenomen. Het daadwerkelijk afschrijven van het bedrag aan Emergency Cash duurt uiterlijk één maand. Goed om rekening mee te houden, zodat u zich in de tussentijd niet rijker rekent dan u bent.

De exacte voorwaarden leest u in het Reglement Privérekening. En bent u weer thuis? Vraag dan een nieuwe betaalpas aan bij uw Zelfstandig Adviseur.

Het is te hopen dat u tijdens uw vakantie geen Emergency Cash nodig heeft. Op de boulevard of de piste gewoon betalen met uw bankpas is nog altijd het makkelijkst. Toch is het een geruststellende gedachte dat u Emergency Cash altijd achter de hand heeft.

Lees meer over zorgeloos op vakantie

Delen via