Voordebuurt Fonds: samen voor een sociale en gezellige buurt

RegioBank en het Oranje Fonds verstevigen hun samenwerking. Met het VoordeBuurt Fonds gaan we initiatieven ondersteunen die de lokale betrokkenheid vergroten. Want een mooiere samenleving begint in de buurt.

We zijn gestart!

Stap voor stap gaan we het Voordebuurt Fonds introduceren door het hele land. We beginnen met drie adviseurs en breiden dit langzaam verder uit. Deze adviseurs worden de aanjagers van interessante projecten. Spotten zij een mooi initiatief? Dan helpen ze de initiatiefnemers verder op weg. Ze helpen bijvoorbeeld bij het opstellen van een goed plan en een sluitende begroting. De projectadviseurs van het Oranje Fonds beoordelen die plannen en bepalen of de initiatiefnemers een bijdrage uit het Voordebuurt Fonds krijgen.

Krachten bundelen

RegioBank heeft een groot netwerk. Door het hele land zijn onze adviseurs lokaal actief. Ze zijn op de hoogte van wat er speelt in dorpen en gemeenten, en kunnen daardoor mooie projecten spotten. Het Oranje Fonds weet precies wat er nodig is om een initiatief tot een succes te maken. Daarom beoordelen zij de plannen. Door onze krachten te bundelen, kunnen we een hoop mooie idee├źn werkelijkheid maken, en daarmee het sociale welbevinden in dorpen vergroten.

Lokaal kabaal

Een project moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. Bovenal moet er meer sociale betrokkenheid door ontstaan. Het moet mensen van verschillende generaties en met verschillende achtergronden met elkaar in contact brengen. Ook moeten er sociale activiteiten plaatsvinden. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Daarom vinden we het belangrijk dat er binnen de lokale gemeenschap draagvlak is voor het plan.

Zo werkt het

Om daar zeker van te zijn, dragen niet alleen RegioBank en het Oranje Fonds hun steentje bij, maar verwachten we ook een bijdrage uit de buurt. Als een initiatief een bijdrage vraagt uit het VoordeBuurt Fonds dan moeten de initiatiefnemers een deel van het geld lokaal ophalen. Ze krijgen een eigen pagina op een nieuw inzamelingsplatform van VoordeBuurt, waar geld gedoneerd kan worden. Bovendien kan iedereen hiervoor ook weer zijn of haar eigen inzamelingsactie starten. Bak bijvoorbeeld cupcakes of laat je sponsoren bij een hardloopwedstrijd. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van de grootte van het dorp en het projecten is dus flexibel.

Impact maken!

We gaan onze plannen langzaam in de praktijk brengen en nemen de tijd om onze aanpak te perfectioneren en te kijken of we impact maken. Er sluiten steeds meer lokale adviseurs aan, tot we een mooie olievlek over heel Nederland hebben bereikt. Meer informatie?

Naar het VoordeBuurt fonds

Delen via