Collecte voor een sociaal en betrokken Nederland

Collecte voor een sociaal en betrokken Nederland
Het is zover: de collecteweek van het Oranje Fonds is in volle gang. Door weer en wind gaan duizenden vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen. De opbrengst gaat naar sociale initiatieven. Ook bij u in de buurt!

Fijn wonen? Ruim geven!

Een fijne, levendige en sociale buurt. Wie wil dat niet? Het Oranje Fonds helpt dat doel te bereiken, onder meer door de jaarlijkse collecteweek. Onder het motto: ‘Geef om, geef aan een sociaal betrokken Nederland’ gaan duizenden collectanten van Het Oranje Fonds deze week onvermoeibaar langs de deuren. De helft van het opgehaalde geld mogen ze besteden aan activiteiten van de vereniging of stichting die ze steunen. De andere helft wordt besteed aan sociale initiatieven in de provincie waar gecollecteerd wordt.

RegioBank regelt een zorgeloze afdracht

Als partner van Het Oranje Fonds steunt RegioBank de collecte. Zo kunnen na de collecte de vrijwilligers de gevulde collectebussen naar een van de 125 geselecteerde Zelfstandig Adviseurs van RegioBank brengen die hun kantoor daarvoor openstellen. Zij regelen vervolgens een prettige en kosteloze afdracht van het collectegeld. Op die manier ondersteunt ook RegioBank een betrokken en sociaal Nederland, waar mensen naar elkaar omzien.

Voor en door lokale verenigingen en stichtingen

De collecte is een jaarlijks terugkerend fenomeen. In 2016 werd ruim een half miljoen euro opgehaald. Dit jaar doen meer dan 1200 verenigingen en stichtingen mee in 340 gemeenten. Met uw donatie steunt u dus het Oranje Fonds én de lokale vereniging of stichting die bij u langskomt. Op die manier draagt u ook bij aan een sociaal en betrokken Nederland.

Delen via