Sponsoring is goed voor de naamsbekendheid

Volleybal team
Gerard Tekelenburg en Andy Advocaat zijn Zelfstandig Adviseur van RegioBank in Scherpenzeel en Woudenberg. Met hun bedrijf Tekelenburg & Advocaat ondersteunen ze de twee concurrerende voetbalclubs in Scherpenzeel. En ook veel andere lokale sportverenigingen kunnen op hun steun rekenen.

Moeilijk ‘nee’ zeggen

Samen richtten ze zeventien jaar geleden Tekelenburg & Advocaat op. Alleen op voetbalgebied zijn ze concurrenten. Gerard support voetbalclub Valleivogels, terwijl mede-eigenaar Andy Advocaat de clubkleuren van concurrent VV Scherpenzeel aanhangt. Ze sponsoren beide voetbalclubs, maar ook bij de tennisverenigingen in Scherpenzeel en Woudenberg prijken reclameborden van Tekelenburg & Advocaat langs het veld. Daarnaast is er ook nog aandacht voor volleybal, hockey, darten en zwemmen.

‘We dragen sport een erg warm hart toe’, vertelt Gerard Tekelenburg. ‘En dat tonen we door veel lokale sportverenigingen en -initiatieven te sponsoren. Dat doen we graag. En stiekem vinden we het ook best lastig om “nee” te verkopen, vandaar dat we bij zoveel verschillende verenigingen betrokken zijn.’

Liever dan krantjes

Naast hun wens om verenigingen te helpen waar ze kunnen, is die sponsoring natuurlijk ook goed voor de naamsbekendheid in de omgeving. ‘In Scherpenzeel hebben we in al die jaren al aardig naam gemaakt’, vertelt Gerard. ‘Maar in Woudenberg beginnen we eigenlijk pas net. Sponsoring betekent veel voor de naamsbekendheid, hebben we gemerkt. Adverteren in krantjes hoeft daarom eigenlijk haast niet meer. Dit werkt beter én we helpen er een vereniging mee.’

Oranje Fonds Collecte

Kan uw vereniging ook wel wat extra support gebruiken? Denk dan eens aan de jaarlijkse Oranje Fonds Collecte. Voor de deurcollecte kunt u zich dit jaar niet meer inschrijven, maar wel voor de online collecte. De helft van het bedrag dat u als vereniging ophaalt gaat naar sociale projecten in omgeving. De andere helft is voor uw vereniging zelf. Een win-winsituatie!

Delen via