Open Huizen Dag: waarom u zeker moet gaan

een koppel

Opgelet: de Open Huizen Dag van 28 maart gaat vanwege het coronavirus niet door!

Bent u op zoek naar een huis? Dan kunt u eigenlijk niet om de Open Huizen Dag heen. Op deze dag kunt u namelijk uitgebreid rondsnuffelen in woningen die te koop staan. U kunt – zonder afspraak – huizen in dezelfde buurt met elkaar vergelijken. Nog niet overtuigd? We geven hieronder nóg vier redenen waarom u de Open Huizen Dag van 28 maart zeker in uw agenda moet schrijven.

1. De bewoners zijn aanwezig

De bewoners zelf leiden u rond. Prettig, want dat geeft u de mogelijkheid om persoonlijke vragen te stellen. Waarom verkoopt iemand het huis? Heeft het met een nieuwe baan te maken, is er misschien een baby op komst? Hoe hoger de nood van de verkoper, hoe gunstiger dat is voor u. Meer tips voor vragen leest u hier.

2. Het bespaart een hoop Funda-uren

Hoe lang heeft u al rondgedwaald op Funda? Die tijd besteedt u een stuk efficiënter tijdens Open Huizen Dag. Dat is net zo vrijblijvend als Funda, alleen ziet u het huis dan in real life. En dat is toch beter dan op een foto. U loopt gewoon binnen en kunt uitgebreid rondkijken. Lees ook wat u zoal mee moet nemen naar een bezichtiging.

3. Op zaterdag zijn er meer mensen thuis

Open Huizen Dag is altijd op zaterdag. Een handige dag, want dan zijn veel mensen thuis. Zo krijgt u direct een indruk van de straat en de buurtbewoners. Als u mazzel hebt, ziet u gelijk uw aanstaande buren.

4. U ziet de concurrentie

Is het huis populair of niet? Op Open Huizen Dag krijgt u gelijk een goede indruk. Loopt er een grote groep juichende mensen door het huis, dan bent u waarschijnlijk niet de enige die na afloop een bod uitbrengt. Het zegt zeker niet alles, maar kan u wel helpen beter te bepalen wat u moet bieden om een kans te maken op het huis.

Hebt u een huis gevonden waar u heel blij van wordt? Ga dan langs je adviseur voor een gratis oriëntatiegesprek.

Ik wil een afspraak maken

Delen via