Waarom je met deze tips relaxt verhuist

Verhuizen staat in de top 3 meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. En u staat op het punt te verhuizen… Nu zouden we u als tips mee kunnen geven dat u op tijd moet beginnen, een erkende verhuizer moet inschakelen en alvast een grote verkoop moet gaan starten van overbodige spullen.

Voelt u de druk al? Met onze 5 relaxte verhuistips wordt verhuizen een stuk, u raadt het al, relaxter!

Verhuistip 1: Doe uw administratie

Dit klinkt verre van relaxt, maar geeft u wel een relaxt gevoel wanneer het eenmaal gedaan is. Verstuur uw adreswijzigingen simpel per mail. Schakel de verhuisservice van postnl.nl in, zodat u uw post een tijd door kunt laten sturen. Ook licht PostNL belangrijke instanties voor u in. Fijn toch? Een andere handige optie: maak adresstickers voor de nieuwe bewoners. Dan kunnen zij alles moeiteloos naar u opsturen. Oh, en denkt u nog even aan het inleveren van biebboeken en spaarzegels wanneer u een eind verderop gaat wonen? Zo. Weer een verhuiszorg minder.

Verhuistip 2: Ga voor de A-klasse onder de dozen

Verhuislast in gammele bananendozen wordt geen succes. En ook de bouwmarktdozen hebben hun grenzen. Bezuinig dus niet op dozen en pak vooral boeken in extra robuuste exemplaren in. En, hoe sterk ze ook zijn, gooi de dozen vooral niet te vol. Dat kost ze alsnog de bodem en u uw rug.

Verhuistip 3: Gebruik een boterhamzakje

Het boterhamzakje is onmisbaar wanneer het op verhuizen aankomt. Ieder meubelstuk bestaat uit een x-aantal schroeven, bouten, spijkers en moeren. Stop ze per meubelstuk in een boterhamzakje en plak het juiste zakje onder, op of aan het juiste meubelstuk. Dat zet meubels een stuk gemakkelijker in elkaar.

Verhuistip 4: Rol uw kleding op

De inhoud van uw kledingkast verhuizen klinkt moeilijker dan dat het is. Rol al uw kleding op en stop dit direct in een vuilniszak. Uw kleding komt kreukvrij in de kast van uw nieuwe huis te hangen en te liggen. En als u dan toch aan het rollen bent: wikkel breekbare voorwerpen in uw shirts. Dit bespaart niet alleen inpakmateriaal, maar u pakt ook meerdere voorwerpen tegelijk in. Nog een tip in de categorie handig inpakken: stop uw kabels in lege toiletrolletjes. Dit voorkomt kerstlampjes- taferelen…

Verhuistip 5: Maak een speciale tas voor de eerste nacht

De verhuisdag zit erop. Het bed stond gelukkig snel in elkaar (met dank aan het boterhamzakje!). Maar waar is nu uw tandenborstel/nachthemd/lenzenvloeistof/gezichtscrème/fijne boek en ander onmisbaar materiaal voor de nacht? Onze tip: pak een speciale tas in voor de eerste nacht. Het is onwaarschijnlijk dat alles al op de eerste dag uitgepakt is. Dat zou wel héél relaxt zijn…

Deze verhuistips maken het u zo makkelijk mogelijk. Heeft u verhuisplannen maar nog geen ander huis gekocht? Uw Zelfstandig Adviseur staat altijd voor u klaar, zowel voor als na uw verhuizing.

Lees hier meer over verhuizen

Delen via