Scheiden of uit elkaar? Zo helpt uw adviseur u

Een adviseur en klant

Als u gaat scheiden komt er een hoop op u af. U wilt zaken goed regelen voor uzelf, elkaar en uw kinderen. Maar -zeker als u een hypotheek heeft- kan uw financiën regelen knap ingewikkeld worden. Aarzel daarom niet en vraag uw adviseur op tijd om hulp.

Waarschijnlijk weet u uw Zelfstandig Adviseur goed te vinden bij positief nieuws. Als u gaat samenwonen of als u gezinsuitbreiding heeft. Maar gaat u scheiden, dan staat u wellicht minder snel stil bij de rol die uw financieel adviseur kan spelen. Uw adviseur kan met u meedenken en u adviseren over het regelen van uw financiën in deze situatie. Hoe eerder u aan de bel trekt, hoe beter.

Uw bankzaken regelen

Een scheiding betekent een hoop geregel rondom uw bankzaken. Wellicht heeft u een gezamenlijke spaarrekening of zijn er rekeningen van de kinderen waar u beide toegang toe hebt. En hoe gaat het verder met uw verzekeringen en (partner)pensioen? Uw adviseur kan u vertellen hoe hiermee om te gaan in uw situatie.

Gezamenlijke hypotheek

Heeft u samen een hypotheek? Ook dan moeten er zaken worden geregeld. Er is op hypotheekgebied geen standaardoplossing als u te maken krijgt met een scheiding. Juist omdat het zo ingewikkeld is, kan uw adviseur uitzoeken wat voor u het best werkt. Vertrekt een van u uit het huis, dan kunt u ontslag van hoofdelijke aansprakelijkheid’ aanvragen. Degene die in het huis blijft, wordt dan eigenaar van het huis. Voorwaarde is wel dat hij of zij de hypotheekschuld alleen kan dragen.

Uw Zelfstandig Adviseur kan uitzoeken of u hiervoor in aanmerking komt en het in gang zetten. Ook kan hij u bijvoorbeeld verder informeren over de gevolgen die de scheiding heeft voor de belasting.

Hulp nodig?

Erik Vermazen (56) uit Emmeloord maakte zo’n vervelende situatie mee. Zijn vrouw en hij besloten te gaan scheiden. Een ingrijpende gebeurtenis, zowel privé als zakelijk. De scheiding had namelijk gevolgen voor zijn hypotheek - en dus ook voor zijn woning. Hij nam tijdig contact met mij op.

‘Ik had mijn hypotheek destijds bij Michel afgesloten en had er toen meteen een goed gevoel bij. Al snel sloot ik ook mijn verzekeringen af via Michel en vroeg ik regelmatig om financieel advies. Als ik een afspraak wil maken, kan dat altijd op korte termijn. Dat geeft vertrouwen. Toen ik te maken kreeg met die tegenslag, zocht ik direct contact. Ik weet dat Michel en zijn team zich betrokken voelen en meedenken. Samen kwamen we gelukkig tot een oplossing.’

Zit u in een vergelijkbare situatie als Erik? Neem dan contact op met uw Zelfstandig Adviseur. Hij of zij kan u meer informatie geven over waar u allemaal aan moet denken en welke opties u heeft in uw situatie. En met u achterhalen welke keuzes het beste bij u passen.

Zoek uw adviseur

Delen via