Sneller uw huis verkopen: zo doet u dat!

Sneller uw huis verkopen zo doet u dat!

Uw huis verkopen is een grote beslissing. Maar als u dat besluit eenmaal genomen heeft, dan is het fijn als uw huis ook snel verkocht is. Des te sneller kunt u zelf werk maken van een nieuwe woning. Er zijn echter nog steeds veel huizen die al een jaar of langer te koop staan. Geen goed vooruitzicht als u concrete verhuisplannen hebt. We geven u enkele tips om te zorgen dat uw huis zo snel mogelijk van eigenaar kan wisselen!

Zorg voor een neutrale uitstraling

De muren wit verven is misschien wel de beste tip voor het verkopen van een huis. Een huis dat er fris en neutraal uitziet, verkoopt makkelijker dan een huis dat helemaal is afgestemd op de specifieke smaak van de bewoner. Neutraal betekent ook dat er zo min mogelijk persoonlijke spullen staan als er foto's gemaakt worden. Haal fotolijstjes en trouwfoto's daarom even weg.

Creëer zo veel mogelijk licht

Mensen willen graag veel licht in huis. Zorg daarom voor maximaal licht met de gordijnen helemaal open. Uieraard zijn schone en gezeemde ramen daarbij een pluspunt. Komt het daglicht niet overal, vergeet dan niet de lampen aan te zetten.

Wandel een rondje rond het huis

Het lijkt een open deur. Toch is het zonde als alles binnen smetteloos is maar buiten niet. Bijvoorbeeld omdat er nog spullen rondslingeren in de tuin of het onkruid in de tuin overheerst. Wandel dan ook even rond uw huis en probeer het te bekijken vanuit het perspectief van de koper.

Maak het huis schoon voor een bezichtiging

Komen er geïnteresseerde kopers langs? Zorg dat uw huis er spic en span uitziet! U komt zelf toch ook het liefst thuis in een opgeruimd en gepoetst huis? Zo zullen uw bezoekers er ook over denken. Zet de ramen en deuren even open, dan is uw huis ook meteen lekker doorgelucht.

Laat het lekker ruiken

Wellicht heeft u huisdieren. Vaak zorgt dat voor een geur die u zelf gewend bent. Dat hoeft niet te gelden voor kopers. Appeltaarten bakken voor een aangename geur is wat doorzichtig. Wel kunt u met bijvoorbeeld geurstokjes zorgen voor een meer neutrale geur. Overigens ook een tip wanneer u geen huisdier heeft. Niet voor niets besteden sommige winkelketens veel geld aan het verspreiden van een aangename geur. Dat verkoopt.

Voorkom achterstallig onderhoud

Heeft u nog wat klussen te doen in huis? Doe dat meteen, of zorg dat het in ieder geval uit het zicht is. Een klemmende schuurdeur lijkt een kleinigheid, maar iemand die uw huis komt bezichtigen, leidt er misschien uit af dat er meer achterstallig onderhoud is. Omgekeerd is bijvoorbeeld een goed bijgehouden tuin juist weer een teken dat het huis altijd met liefde onderhouden is.

Gebruik social media

Als u een makelaar heeft, zal hij uw huis op huizensite Funda zetten. Daar hoeft u het natuurlijk niet bij te laten. Gebruikt u Facebook of Twitter? Deel uw huis dan met uw netwerk en vraag uw vrienden het te delen. Zichtbaarheid is heel belangrijk als u iets wilt verkopen. Alleen een bordje in de tuin is niet voldoende.

Trekt uw huis nog niet veel kijkers? Wijk dan af van de gebaande paden. Verzin een actie! Onlangs gaf een man zijn auto gratis weg aan de koper van zijn huis. Of wat denkt u van een week vakantie bij aankoop van uw huis? Geen geld een om reis of auto cadeau te doen? Geen probleem. Wees creatief! Wellicht heeft u wel tijd en kunt u aanbieden om de tuin voor een bepaalde periode bij te houden. Of, als u handig bent, assisteren bij gewenste kluswerkzaamheden.

Delen via