Zo voorkomt u de grootste valkuil van kleedgeld

Zo voorkomt u de grootste valkuil van kleedgeld
Kleedgeld klinkt als een heerlijke oplossing voor ouders. Samen met uw puber kleding kopen kan best een uitdaging zijn. Smaken verschillen tenslotte. En daarnaast is ook het geld een discussiepunt. Pubers kijken vooral naar het kledingstuk zelf, ouders kijken ook naar het prijskaartje. Tijd voor kleedgeld? Zo voorkom je de grootste valkuil.

Grootste valkuil

De grootste valkuil waar ouders in vallen bij het geven van kleedgeld? Dat ze vergeten om afspraken te maken. Na twee maanden komt uw puber thuis met -in uw ogen- kleding die echt niet kan. Qua tekst, maat of roklengte. Of uw puber leefde zich uit aan een merktrui en -schoenen, maar heeft geen geld meer voor een winterjas. En vervolgens krijgt u ook nog discussie wie de sportkleding of het ondergoed betaalt. Kortom: kleedgeld zorgt alleen nog voor meer discussie.

Zo pakt u dat aan

Voor kleedgeld geldt hetzelfde als voor zakgeld. Maak vooraf duidelijke afspraken.

  • Hoeveel kleedgeld krijgt uw kind?
  • Krijgt uw kind het kleedgeld contant of digitaal?
  • Wat moet uw kind van het kleedgeld kopen? Denk ook aan sportkleding, ondergoed, winterjassen, schoenen, sokken, etc..
  • Mag het kleedgeld ook voor andere doeleinden worden gebruikt? Stel dat uw puber liever nieuwe games koopt in plaats van een nieuwe trui. Wat spreekt u hierover af?
  • Hoeveel vrijheid krijgt uw kind? Mag uw puber alles kopen, of zijn er overlegmomenten als het over duurdere aankopen gaat?

Hoe beter u alles vooraf vastlegt, hoe duidelijker alles voor zowel uw puber als uzelf is. En dan kan kleedgeld absoluut helpen om uw puber te leren omgaan met geld.

Toch maar geen kleedgeld?

Wilt u liever de touwtjes in handen houden? Zelf mee kunnen bepalen hoe uw puber erbij loopt? Maar wel winkelen zonder discussie? Maak dan samen afspraken voordat u gaat shoppen. Vertel wat het budget is. Maak een lijstje wat er echt nodig is. En een verlanglijstje. Mocht u samen slim hebben geshopt, dan blijft er misschien wel budget over voor het verlanglijstje.

Wat kan RegioBank betekenen voor u en uw kind?

Uw Zelfstandig Adviseur van RegioBank helpt u graag bij de financiële opvoeding van uw kind. Wij bieden het JongWijs pakket aan voor kinderen van 0 – 18 jaar. Met dit pakket wordt uw kind stap voor stap wegwijs gemaakt. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Loop dan vrijblijvend binnen bij uw Adviseur. Hij helpt u graag.

Lees meer over uw kind op de middelbare school

Delen via