Zo leert uw kind mobiel bankieren

Waarom juist mobiel bankieren uw kind helpt met geld om te gaan

Betalen met je telefoon en bankieren via een app: we regelen onze geldzaken tegenwoordig heel anders dan vroeger. Het is belangrijk om uw kinderen op tijd te leren hoe ze met digitale geldzaken omgaan. De Mobiel Bankieren app van RegioBank kan daarbij helpen.

Goed met geld leren omgaan is nóg belangrijker geworden door de opkomst van digitaal geld. Contant geld zit in uw portemonnee. Zo ziet u meteen wanneer het (bijna) op is. Maar een pinpas ziet er altijd hetzelfde uit, of er nu wel of geen geld op staat. Dat maakt het moeilijker om overzicht te houden. Voor u, maar ook voor uw kind.

Mobiel Bankieren app als hulpmiddel

Uw kind via zijn smartphone laten bankieren. Is dat wel zo slim? Het is tenslotte een makkelijke manier om geld over te boeken. Het klinkt spannender dan het is, want juist met de Mobiel Bankieren app leert u uw kind beter omgaan met geld. Uw kind heeft zo namelijk altijd een snel en kloppend overzicht van zijn of haar geldzaken in de broekzak.

Dit zijn de voordelen:

  • De Mobiel Bankieren app is bijna altijd te gebruiken, als uw kind maar een telefoon heeft en op een wifinetwerk kan.
  • Uw kind ziet direct het saldo en welke overboekingen er de afgelopen tijd zijn gedaan. Zo zijn alle geldzaken meteen zichtbaar en duidelijk.
  • U kunt samen met uw kind digitale spaarpotjes maken in de Mobiel Bankieren app. Geef de spaarpotjes de naam van het spaardoel, bijvoorbeeld een nieuwe game of skateboard. Zo ziet uw kind precies hoever het al is met sparen. Bovendien stimuleren de spaarpotjes om geld apart te zetten.
  • Tot 18 jaar krijgen ouders op hun eigen Mobiel Bankieren app ook de rekeningen van hun kind te zien. Zo kunt u op afstand meekijken en helpen als dat nodig is.
  • Uiteraard is de Mobiel Bankieren app goed beveiligd. Om toegang te krijgen moet uw kind eerst inloggen met een code. Mocht de telefoon een keer gestolen worden, dan heeft de dief geen toegang tot de app.

Leer uw kind met geld omgaan met JongWijs

Natuurlijk is het spannend dat uw kind steeds vaker zelfstandig beslissingen neemt. Ook over zijn of haar geld. Maar juist door hier samen mee aan de slag te gaan, houdt u het overzicht. Met het gratis* JongWijs-pakket helpen we u hier een handje bij. Jaarlijks ontvangt u tips over hoe u de kinderen leert omgaan met geld. Meer weten?

Bekijk het JongWijs pakket

* Alleen pinnen in landen buiten de EU kan wat geld kosten. Bekijk alle tarieven in de Tarievenwijzer Betalen.

Meer tips lezen?

Uw kind naar de brugklas

Betaalt uw brugklasser al contactloos? Drie veelgestelde vragen

Een eigen rekening voor uw brugklasser? Leg alles uit in 5 stappen

JongWijs aanvragen

Met JongWijs leert uw kind stap voor stap met geld omgaan. De aanvraag is zo geregeld via een van onze adviseurs.

Maak een afspraak

Delen via