Zo bereid je je kind voor op de brugklas

De middelbare school is een spannende nieuwe fase. Zowel voor je kind als voor jou als vader of moeder. Maar: goede voorbereiding is het halve werk. Zo pak je het aan.

Begin op tijd

Nog voordat het nieuwe schooljaar start, is er al huiswerk. Namelijk: zorgen dat alles goed geregeld is. Zijn alle schoolspullen in huis? Heeft je kind een goede fiets of geldige ov-kaart? En is er een fijne plek in huis voor hem of haar om huiswerk te maken? Met deze praktische zaken kunnen jullie op tijd beginnen, zodat je kind ruim voor de eerste schooldag klaar is.

Zeker weten dat jullie niks vergeten? Download de checklist.

Stap over op digitaal zakgeld

De start van de middelbare school is een mooi moment om over te stappen op digitaal zakgeld. In deze fase zal je kind steeds vaker pinnen. In veel schoolkantines kan bijvoorbeeld alleen nog met een pasje worden betaald. Daarom is het handig dat je kind een eigen betaalpas krijgt. Installeer meteen even de RegioBank app voor een duidelijk overzicht van het saldo. Hoeft je kind niet steeds zijn portemonnee binnenstebuiten te keren.

Bied een luisterend oor

Voor je kind kan de overstap naar de middelbare school best spannend zijn. Dat is heel normaal. Het helpt als je je hiervan bewust bent. Stel vragen. Wil je iets weten? Kan ik je ergens mee helpen? Of vertel een eigen ervaring. Het helpt allemaal om de drempel te verlagen en je kind goed voorbereid te laten starten.

Praat met andere ouders

Deze nieuwe fase kan voor jou ook spannend zijn. Je moet je kind toch steeds weer iets meer loslaten. Je kind gaat vaker eigen beslissingen nemen en wordt zelfstandiger. Loop je een keer tegen een uitdaging aan? Praat dan vooral met andere ouders. Vaak herkennen ouders elkaars uitdagingen en kun je samen tot een oplossing komen.

We helpen jullie graag

De zelfstandig adviseurs van RegioBank zijn er voor jullie. Bijvoorbeeld met het gratis* JongWijs-pakket voor kinderen. Ook heeft de adviseur volop tips over veilig pinnen en verstandig omgaan met geld. Op kantoor leggen we jullie rustig uit hoe je kind de bankzaken goed regelt en beantwoorden we meteen alle vragen.

* Alleen pinnen in landen buiten de EU kan wat geld kosten. Bekijk alle tarieven in de Tarievenwijzer Betalen

Meer tips lezen?

Je kind naar de brugklas

Zoveel zakgeld heb je brugklasser nodig

Een eigen rekening voor je brugklasser? Leg alles uit in 5 stappen

JongWijs aanvragen

Met JongWijs leert je kind stap voor stap met geld omgaan. De aanvraag is zo geregeld via een zelfstandig adviseur.

Maak een afspraak

Delen via