Waarom vakantiegeld voor je kind een goed idee is

Kinderen in de zee
We konden al een aantal dagen genieten van zonnig weer en hopelijk wordt dat richting de vakantie alleen nog maar meer. Fijn om in de vakantie wat uit te rusten. En wil je écht even nergens aan denken? Geef je kind dan vakantiegeld.

Vakantiegeld voor je kind

Herken je dit? Je zit net heerlijk voor de tent met een kop koffie en een krantje. Komt je kind aangerend en vraagt om geld voor een ijsje, een spelletje of een cadeautje. En dat niet een keer per dag, maar wel 20 keer. Zeg je altijd ja, dan is je kind natuurlijk blij. Maar je wil waarschijnlijk niet altijd ja zeggen. En dan kan vakantiegeld uitkomst bieden.

Eigen portemonnee

Geef je kind een eigen portemonnee met een bepaald bedrag. Spreek samen af wat er van dit bedrag gekocht mag worden. Bijvoorbeeld lekkernijen, vakantiesouvenirs of geld voor de kinderdisco. Schrijf de afspraken op en stop ze in de portemonnee. Dan is het voor iedereen duidelijk. En de hoogte van het bedrag? Dat is afhankelijk van de leeftijd van je kinderen en waar jij je prettig bij voelt.

Eigen keuzes maken

Je kind leert zo om zelf keuzes te maken. Soms zijn dat andere keuzes dan je zelf gemaakt had. Maar ook dat is belangrijk om los te laten. Van eigen keuzes maken (en dus ook soms minder slimme keuzes) leer je kind tenslotte het meeste. En het werkt vooral heel duidelijk. Als het geld in de portemonnee op is, is het ook echt op.

Jong Kind? Ijsjesportemonnee!

Is je kind nog te jong voor een eigen portemonnee? Denk dan eens aan een ‘ijsjes’ portemonnee. Een aparte portemonnee waarmee je kind tijdens de vakantie zelf een ijsje mag gaan kopen. Dit vind je kind vast en zeker hartstikke stoer en ze zetten ongemerkt meteen de eerste stappen in het leren omgaan met geld.

Lees meer over zakgeld geven aan je kind

Delen via