Waarom vakantiegeld voor uw kind een goed idee is

Kinderen in de zee
We konden al een aantal dagen genieten van zonnig weer en hopelijk wordt dat richting de vakantie alleen nog maar meer. Fijn om in de vakantie wat uit te rusten. En wilt u écht even nergens aan denken? Geef uw kind dan vakantiegeld.

Vakantiegeld voor uw kind

Herkent u dit? U zit net heerlijk voor de tent met een kop koffie en een krantje. Komt uw kind aangerend en vraagt om geld voor een ijsje, een spelletje of een cadeautje. En dat niet een keer per dag, maar wel 20 keer. Zegt u altijd ja, dan is uw kind natuurlijk blij. Maar u wil waarschijnlijk niet altijd ja zeggen. En dan kan vakantiegeld uitkomst bieden.

Eigen portemonnee

Geef uw kind een eigen portemonnee met een bepaald bedrag. Spreek samen af wat er van dit bedrag gekocht mag worden. Bijvoorbeeld lekkernijen, vakantiesouvenirs of geld voor de kinderdisco. Schrijf de afspraken op en stop ze in de portemonnee. Dan is het voor iedereen duidelijk. En de hoogte van het bedrag? Dat is afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen en waar u zich prettig bij voelt.

Eigen keuzes maken

Uw kind leert zo om zelf keuzes te maken. Soms zijn dat andere keuzes dan u zelf gemaakt had. Maar ook dat is belangrijk om los te laten. Van eigen keuzes maken (en dus ook soms minder slimme keuzes) leert uw kind tenslotte het meeste. En het werkt vooral heel duidelijk. Als het geld in de portemonnee op is, is het ook echt op.

Jong Kind? Ijsjesportemonnee!

Is uw kind nog te jong voor een eigen portemonnee? Denk dan eens aan een ‘ijsjes’ portemonnee. Een aparte portemonnee waarmee uw kind tijdens de vakantie zelf een ijsje mag gaan kopen. Dit vindt uw kind vast en zeker hartstikke stoer en ze zetten ongemerkt meteen de eerste stappen in het leren omgaan met geld.

Lees meer over zakgeld geven aan uw kind

Delen via