Mama… ik verveel me. 7 tips tegen verveling

Mama… ik verveel me. 7 tips tegen verveling

Voor kinderen duurt de zomervakantie best lang. Uw kind kan zich dus gaan vervelen. Vervelen is trouwens helemaal niet verkeerd. Kinderen leren hierdoor weer zelf creatief te zijn en eigen oplossingen te bedenken. En gewoon even op de bank hangen en nergens aan denken is ook prima.

7 tips tegen verveling

Uw kind ziet dit waarschijnlijk anders en wil iets gaan doen! Hoogste tijd om met frisse ideeën te komen.

 1. Maak een verlanglijst in de vorm van een moodboard. Knip plaatjes uit, maak foto’s of teken artikelen die ze graag willen hebben. Maak het lekker gek. Ook met dingen die nu nog onbetaalbaar zijn.
 2. Bak samen een taart. Koop samen de ingrediënten en ga aan de slag. Extra tip: kan uw
  kind nog niet lezen? Teken dan een verlanglijstje waarbij u de eieren, melk en appels niet schrijft maar tekent. Zo kan uw kind in de winkel toch zelf aan de slag.
 3. Kieper de spaarpot en portemonnee om en ga geld tellen. Maak stapeltjes van dezelfde munten. Tel de bedragen bij elkaar op en uw kind weet precies hoe rijk hij of zij is. Zit er te veel geld in de spaarpot? Breng het dan meteen naar de bank.
 4. Als uw kind groot genoeg is, kan hij of zij zelf voor het avondeten zorgen. Bedenk een menu, maak een boodschappenlijstje, boodschappen halen en dan de keuken in. Eventueel kunnen ze ook de tafel mooi dekken en een menukaart knutselen.
 5. Maak een lijst met klusjes waar uw kind een bedrag mee kan verdienen. Bedenk klusjes die bij uw kind passen. Is het een buitenkind? Denk dan aan auto wassen, werkzaamheden in de tuin
  of op de fiets spullen wegbrengen of boodschappen halen. Is het een echt knutselkind? Dan is de knutselkast opruimen, verfkwasten schoonmaken of ansichtkaarten maken een idee.
 6. Ga op zoek naar euromunten die uit verschillende landen komen. Op de nationale zijde van de munten staan verschillende afbeeldingen. Sommige landen hebben dezelfde afbeelding op alle munten staan (zoals bijvoorbeeld Nederland). Andere landen hebben op iedere munt een andere afbeelding. Hoeveel verschillende landen heeft uw kind in de spaarpot zitten?
 7. En werken deze tips allemaal niet? Laat uw kind dan een anti-verveel-lijst maken. Zo kan hij of zij zelf een lijst maken met tips waar uw kind op een ander verveel moment misschien iets aan heeft.

JongWijs

Wilt u meer tips over de (financiële) opvoeding van uw kind? Met het JongWijs-pakket ondersteunen wij de ouders bij het spelenderwijs financieel opvoeden van hun kinderen. Meer weten? Bezoek dan de Zelfstandig Adviseur bij u in de buurt.

Delen via