Pinnen leer je voordat je naar de brugklas gaat

Pinnen leer je voordat je naar de brugklas gaat

Leren pinnen kunt u vergelijken met het behalen van een rijbewijs. Van een instructeur leert u hoe u het stuur moet vasthouden en de pedalen moet bedienen. Maar echt leren autorijden leert u pas op de weg. Dat geldt ook als u uw kind leert pinnen. U geeft uw kind de instructies hoe het pinnen werkt en uw kind leert pinnen door zelf te oefenen. Hoe meer u met uw kind gaat oefenen, hoe meer zelfvertrouwen uw kind krijgt.

Leer uw kind zelfstandig pinnen

  • Oefen zowel in de winkel als bij een betaalautomaat. Het zijn tenslotte toch weer net andere handelingen. En bijvoorbeeld de vraag ‘Wilt u een transactie bon?’ komt u alleen bij een geldautomaat tegen.
  • Bij een betaalautomaat kun je vaak geen klein bedrag pinnen. Wat doet uw kind dan?
  • Adviseer om voor het shoppen het saldo te checken op de Mobiel Bankieren app. Zo komt uw kind nooit voor de situatie te staan dat de melding ‘saldo tekort’ in beeld komt.
  • Leer uw kind om na het pinnen, eerst de pinpas weer veilig op te bergen. Pak hierna pas het geld. Mocht het opbergen van de pinpas te lang duren, dan neemt de geldautomaat het geld weer terug. Dat is geen probleem. Het geld wordt niet van de rekening afgeschreven.
  • Pin altijd veilig. Bescherm met de hand het intoetsen van de pincode en ga met niemand in gesprek.

Op zoek naar meer tips over pinnen? Lees hier.