Sommige dingen veranderen niet

Blog Sommige dingen veranderen niet

Ik sprak laatst met een klant over spaardoelen. Hij spaarde zelf vroeger voor een crossfiets, om samen met zijn vrienden lekker door de modder te kunnen crossen. Met zijn schoolfiets kon hij nooit winnen . En nu spaart zijn dochter voor een omafiets. Ze gaat naar de middelbare school en wil net zo hip zijn als haar nieuwe vriendinnen.

Sommige dingen veranderen niet

Ze gingen allebei aan de slag om extra geld te verdienen. De ene met auto’s wassen en boodschappen halen, de andere met oppassen en bijles geven. De ene kreeg uitbetaald in kwartjes en guldens, de andere krijgt de beloning op haar bankrekening. Ze behaalden uiteindelijk beiden het doel . En met net zo’n grote glimlach op het gezicht. Dan speelt leeftijd en jaartal geen enkele rol.

Advies

Het zijn herkenbare verhalen waar ouders mee komen. En ook de vragen zijn hetzelfde. Hoe leer ik mijn kind sparen? Vanaf welk moment begin ik met het geven van zakgeld? En hoeveel zakgeld moet ik geven? Het zijn vragen waar alle ouders op een bepaald moment een antwoord op zoeken. En hoe fijn is het dan dat ik als Zelfstandig Adviseur van RegioBank het JongWijs pakket kan aanbieden?

JongWijs pakket

Met de JongWijs Spaar- en Betaalrekening kunt u uw kind namelijk wijzer in geldzaken maken. Het zijn rekeningen die met uw kind meegroeien. U begint met sparen en vanaf 8 jaar komt daar een betaalrekening bij. Let wel, als u en uw kind daar aan toe zijn. Dat is het mooie van dit pakket. Ik adviseer u over de mogelijkheden en u bepaalt zelf het tempo waarin u stappen wilt maken. JongWijs groeit op deze manier stap voor stap uit tot een volwaardig spaar- en betaalpakket.

Spelenderwijs leren is leuk

Maar dat is niet alles. Met alleen het openen van een rekening mist u nog steeds het antwoord op uw vragen . Daarom krijgen zowel u als uw kind iedere jaar post. Met leuke, leerzame en praktische tips afgestemd op de leeftijd van uw kind. Zo leren we uw kind spelenderwijs omgaan met geld en krijgt u antwoorden op vragen die u heeft, of nog krijgt.

Welkom om binnen te lopen

En als uw andere vragen heeft of gewoon een leuk verhaal wilt delen over uw kind, dan bent u natuurlijk altijd welkom. Ik hoor uw vragen en verhalen graag. Dan gaan we samen aan de slag met de financiële opvoeding van uw kind.

Delen via