Waar blijft het geld van een brugklasser?

waar blijft het geld van een brugklasser

Er zitten grote verschillen tussen het uitgaven patroon van brugklassers. Enerzijds omdat de inkomsten verschillend zijn. Denk aan hoogte van het zakgeld, wel of geen kleedgeld, eventuele bijbaantjes. Anderzijds omdat afspraken met ouders verschillend zijn. Wat mag en wat moet van het zakgeld.

Maar één ding hebben brugklassers gemeen. Ze hebben vaak zelf ook geen idee hoeveel geld ze uitgeven of waaraan ze het uitgeven. Net zoals ons dat als ouders soms overkomt. Dat de portemonnee leeg is en we niet weten waar het geld precies naar toe is gegaan. Kleine uitgaven lijken altijd mee te vallen, maar per maand of per jaar kan het stiekem best oplopen.

Check het geld

Het advies is om vooral regelmatig het saldo van de bankrekening te checken. Dat helpt uw kind om overzicht te houden in zijn geldzaken. De Mobiel Bankieren app is hier een handig hulpmiddel voor. Uw kind kan snel het saldo zien en u kunt samen kijken naar de specifieke uitgaven. Zo leert uw kind zijn geld goed te beheren. Geld kun je tenslotte maar één keer uitgeven.

Wilt u uw kind goed voorbereiden op de brugklas? We hebben nog meer waardevolle tips.