Waarom juist mobiel bankieren uw kind helpt

Waarom juist mobiel bankieren uw kind helpt met geld om te gaan

Dankzij internetbankieren, contactloos pinnen, retourpinnen en mobiel bankieren regelen we onze geldzaken heel anders dan vroeger. Het is goed om uw kind te leren hoe met deze mogelijkheden om te gaan. En dat kan zeker, want mobiel bankieren is bijvoorbeeld een ideaal hulpmiddel voor uw kind om zijn of haar geldzaken te regelen.

Digitaal geld

Goed leren omgaan met geld is zelfs belangrijker geworden door de opkomst van digitaal geld. Contant geld zit in uw portemonnee en het is meteen duidelijk wanneer het (bijna) op is. Maar uw pinpas ziet er altijd hetzelfde uit. Ongeacht het saldo op uw rekening. Daarom is het moeilijker om overzicht te houden over uw geldzaken. Dat geldt ook voor uw kind.

Mobiel Bankieren als hulpmiddel

Sommige ouders staan een beetje huiverig tegenover mobiel bankieren voor een kind. Het is tenslotte een makkelijke manier om geld over te boeken. Maar juist met Mobiel Bankieren leert u uw kind beter omgaan met geld. Het geeft uw kind namelijk altijd inzicht in zijn of haar geldzaken. Dit zijn de voordelen:

 • Waarschijnlijk heeft uw kind ook een
  mobiel in zijn of haar (school)tas zitten. Gratis wifi wordt steeds
  vaker aangeboden. Hierdoor is de Mobiel Bankieren app bijna altijd te
  gebruiken.
 • Uw kind ziet direct wat het saldo is. Maar ook welke
  overboeking er de afgelopen tijd zijn gedaan. Zo worden alle geldzaken
  goed zichtbaar en duidelijk.
 • In het overzicht Transacties kan
  uw kind eigen spaarpotten aanmaken. Zo kan uw kind sparen voor
  specifieke doelen. Ook dat geeft overzicht en stimuleert vooral om door
  te sparen.
 • Uiteraard is ook mobiel bankieren goed beveiligd. Uw
  kind moet eerst inloggen met een code om toegang te krijgen. Dus als de
  mobiel van uw kind wordt gestolen, heeft de dief geen toegang tot de
  Mobiel Bankieren app.

Toch spannend

Natuurlijk is het spannend dat uw kind steeds meer zelfstandig beslissingen kan nemen. Ook over zijn of haar geld. Maar juist door hier samen mee aan de slag te gaan, kunt u overzicht houden. U kunt uw kind leren om te gaan met contant geld en ook met digitaal geld. En tot 18 jaar krijgt u op uw eigen Mobiel Bankieren app ook de rekeningen van uw kind te zien. Zo kunt u op afstand meekijken en meehelpen mocht het nodig zijn.