Nieuw in de app vanaf 23 mei: IBAN-Naam check

Nieuw in de app vanaf 22 mei: IBAN-Naam Check
De IBAN-Naam Check is vanaf 8 oktober 2018 onderdeel van Mijn RegioBank en de Mobiel Bankieren app van RegioBank. De IBAN-Naam Check controleert dan bij elke individuele overboeking of het Nederlandse IBAN-nummer en de naam overeenkomen.

Is dit niet het geval, dan krijgt u een melding in het scherm. U kunt dan zelf de naam en het IBAN nog een keer controleren. Dit voorkomt fraude en verkeerde overboekingen.

‘Met de IBAN-Naam Check kunnen onze klanten geen geld meer overmaken naar een verkeerd rekeningnummer of naar een oplichter. En dat is natuurlijk heel mooi, want zo voorkomen we dat het geld van onze klanten bij de verkeerde persoon terecht komt of dat ze worden opgelicht. Met de IBAN-Naam Check checken we of het opgegeven rekeningnummer wel overeenkomt met de naam. Hiermee komen we tegemoet aan een grote vraag van onze klanten.’, aldus Rein Wispelweij, directeur RegioBank.

Hoe werkt de IBAN-Naam Check?

Als u geld overmaakt via Mijn RegioBank of in de Mobiel Bankieren app en de naam en het IBAN-nummer van de ontvanger invult, controleert RegioBank twee dingen.