Sparen moeilijk? Gebruik deze drie slimme trucjes!

Sparen moeilijk? Gebruik deze slimme tips!
Sparen is een sport. En dus kunt u het maar beter zo leuk mogelijk maken. Anders is het lastig volhouden. Met deze drie slimme trucjes lukt dat zeker!

Alle euro’s verzamelen!

Keer uw portemonnee om, kijk in uw jaszakken en tussen de kussens van de bank. Hoeveel losse euromunten kunt u vinden? Stop ze allemaal in uw spaarpot. Ook de euro’s die u vanaf nu terugkrijgt tijdens het boodschappen doen, gaan rechtstreeks de spaarpot in. Wedden dat u na een paar maanden meer heeft gespaard dan u dacht? Uiteraard kunt u dit wedstrijdje munten verzamelen ook doen met andere muntstukken – het is maar net wat u makkelijk kunt missen.

€ 11.000 aan koffie?

Leg uw uitgaven eens langs een meetlat van tien jaar. Haalt u elke dag een kop koffie met het idee ‘Ach, die € 3 mis ik toch niet’? Reken dan eens uit hoeveel u hier in tien jaar tijd kwijt bent: bijna € 11.000! Nu kunt u kiezen: liever elke dag een shot cafeïne of over tien jaar € 11.000 op de bank. Doe eens hetzelfde met uw telefoonrekening en auto. Als u uw uitgaven zo bekijkt, is het veel makkelijker om erop te besparen.

Elke dag een beetje sparen

Het liefst maken we meteen een paar honderd euro over naar onze spaarrekening. Dat tikt lekker aan! Maar zo’n bedrag hebben we soms helemaal niet over. Maak daarom elke week een kleiner bedrag over en kijk naar wat u kunt missen. Al is het maar een tientje: het is toch mooi meegenomen. Want dat wekelijkse tientje is over tien jaar toch mooi € 5.200.

Bekijk onze spaarrekeningen

Delen via