10 tips voor Koningsdag

10 tips voor Koningsdag
Uw kind een extra zakcentje laten verdienen? Dan is het slim om op Koningsdag op een vrijmarkt te gaan staan. U bent van uw oude spullen af, uw kind leert ondernemen en samen geld verdienen.

10 tips om geld te verdienen op Koningsdag:

  1. Zorg voor een goede plek.
  2. Zorg met ballonnen of slingers voor een opvallend winkeltje.
  3. Verander de artikelen regelmatig van plek.
  4. Leg niet te veel neer.
  5. Vul tussendoor aan met nieuwe spullen.
  6. Prijs alle artikelen duidelijk. Makkelijk voor de klant en voor jezelf.
  7. Verlaag halverwege de dag de prijzen.
  8. Zorg voor voldoende wisselgeld.
  9. Spreek af wie de kassa in de gaten houdt.
  10. Ben altijd vriendelijk en behulpzaam.

Bereid uw kind voor

Tijdens Vrijmarkten is het normaal dat kopers afdingen. Leg uw kind uit dat mensen dit doen om een lagere prijs te krijgen. Vertel dat je hier niet altijd meteen ja of nee op hoeft te zeggen. Uw kind kan een tegenbod doen. Als hij of zij het spannend vindt, is het fijn dat u als ouder even meehelpt. Jullie kunnen ook samen een minimale prijs afspreken voor bepaalde artikelen. Het is prettig als uw kind is voorbereid, zodat hij niet wordt verrast door koopjesjagers.

Wat gebeurt er met de opbrengst?

Herkenbaar? U heeft net oude spullen verkocht en uw kind komt met net zoveel ‘nieuwe’ oude spullen thuis. Het verdiende geld is weg en uw huis staat weer vol. Maak daarom vooraf samen afspraken over de opbrengst. Hoeveel geld is voor u en hoeveel voor uw kind(eren). En mag er een gedeelte meteen worden uitgegeven of gaat het geld in de spaarpot? Het belangrijkste is dat u de afspraken alvast thuis maakt. En niet op het moment dat uw kind al iets heel leuks heeft gezien. Zo voorkomt u discussies.

Lege zolder, maar toch geld verdienen?

Is de zolder al leeg en zijn er dus geen oude spullen om te verkopen? Bedenk samen met uw kind andere mogelijkheden om geld te verdienen. Denk bijvoorbeeld aan een spelletje, nagels lakken, een goocheltruc, muziek spelen of het verkopen van zelfgemaakte consumpties. Houd bij dit laatste wel rekening met het weer. Chocoladekoekjes verkopen als het een zonnige dag wordt, is minder handig.

Leren omgaan met geld tijdens Koningsdag

Een vrijmarkt is een mooi moment om uw kind te leren met geld om te gaan. Ze leren meer over de waarde van spullen, ze leren rekenen met geld en ze ontdekken dat ze eerst geld moeten verdienen voordat ze het uit kunnen geven. Een goede les in ondernemerschap!