Slimme bespaartips van onze Zelfstandig Adviseurs

Slimme bespaartips van onze Zelfstandig Adviseurs
Geld besparen, dat willen we allemaal wel. Toch? Het blijkt vaak lastiger dan we denken. Maar het kán wel. Onze Zelfstandig Adviseurs helpen u graag op weg met een aantal slimme tips.

Laura Boiten: ‘Koop producten die niet voorgesneden zijn’

Voorgekookte aardappelschijfjes, gesneden nasigroenten, geschrapte worteltjes. De schappen in de supermarkt staan vol gemak. Hartstikke handig, want we zijn al druk genoeg. Maar wie echt op zijn of haar geld wil letten, kan het beste ongesneden producten kopen. Voor een paar euro meer koopt u 5 kilo aardappels in plaats van 500 gram. Doet u veel langer mee. Ook slim: koop ruim in, snijd alles thuis voor en doe het in vershoudbakjes. Heeft u de rest van de week tóch dat gemak. En wilt u het helemaal goed aanpakken, koop uw groenten en fruit dan op de markt en volg de seizoenen.

Erik Spierings: ‘Neem eens per week contant geld op’

Onzichtbaar geld geeft u veel makkelijker uit. Pin daarom een keer per week een vast bedrag, bijvoorbeeld voor uw boodschappen. Zo bent u bewuster van wat u uitgeeft en ziet u precies wat u nog kunt besteden. Wilt u toch liever pinnen? Open dan een aparte rekening, waar u maandelijks een vast bedrag op stort voor boodschappen en etentjes.

Jolien Stoverinck: ‘Pak die korting’

Wie koopt zonder korting, is een dief van de eigen portemonnee. Tegen sluitingstijd en op maandagochtend liggen de meeste houdbare producten met korting in de schappen. Het is dus slim om op die momenten boodschappen te doen. Ook handig: doe voor een hele week boodschappen mét een boodschappenlijstje, om impulsaankopen te voorkomen. Bent u meer een online shopper? Check dan op kortingssites als shopkorting.nl of pepper.com of er toevallig een geldige actie is.

Dina van der Wal: ‘Ga buiten sporten’

Heef u een abonnement op de sportschool, maar weet u na al die maanden nog steeds niet hoe die gymapparaten eigenlijk werken? Zeg het abonnement op en ga lekker buiten sporten. Download een gratis app om te leren hardlopen of begin een sportclubje met uw buren. Samen sporten is immers extra motiverend. Geen hardloper? Elke dag een uurtje wandelen doet ook al wonderen voor de gezondheid. 

Vooruit dan, nog een paar extra tips:

  • Loop al uw contracten en verzekeringen na en kijk welke u kunt opzeggen of oversluiten tegen een lager tarief. Heeft u die smartphoneverzekering echt nodig?
  • Meld u aan op Peerby, zodat u spullen van mensen uit de buurt kunt gebruiken. Waarom een schuurmachine kopen als u hem ook kunt lenen?
  • Schrijf u uit voor alle nieuwsbrieven van webshops. Geloof ons: het bespaart u een hoop verleidingen.
  • Leer uzelf nieuwe dingen aan. Van een band plakken tot een jurk naaien: het is goedkoper als u het zelf doet (en ook veel leuker). Op YouTube staan genoeg handige filmpjes.
  • Zeg uw tijdschriften op en ga naar de Bibliotheek om de nieuwste edities te lezen.

Wie weten beter hoe u het beste met uw geld kunt omgaan dan onze Zelfstandig Adviseurs? Elke dag helpen ze RegioBank klanten met tips en adviezen op het gebied van sparen, betalen en hypotheken. Benieuwd wat uw Zelfstandig Adviseur voor u kan betekenen? Loop gerust eens binnen!

Lees meer over besparen

Delen via