Tien herkenbare momenten voor iedereen die spaart

Tien herkenbare momenten voor iedereen die spaart
Leuk hoor, een goed gevulde spaarrekening. Maar geld opzijzetten gaat niet altijd even vlekkeloos. Herkent u deze tien momenten?

Wegdromen

Och, die verre reis naar dat hagelwitte strand in Thailand ziet er geweldig uit. U ziet zichzelf al helemaal liggen onder de palmbomen, helderblauwe zee erbij. Verse cocktail, strandbedje… 

Harde realiteit

Maar voordat u daar uw handdoekje kan neerleggen, moet er nog wel wat gebeuren op uw spaarrekening. Want met uw huidige spaarsaldo kunt u nog niet eens een strandbedje huren.

De rekenmachine

Toch maar eens de inkomsten en uitgaven op een rij zetten. Hm, was u altijd al zoveel kwijt aan boodschappen en nieuwe kleren? Daar valt wel op te besparen.

U gaat lekker

Die 24-uursregel werkt uitstekend! Als u 24 uur over aankopen nadenkt, blijkt u ze vaak tóch niet nodig te hebben. En nu u de boodschappen wekelijks doet in plaats van elke dag na het werk doet u ook minder impulsaankopen. Dat gaat de goede kant op. 

De tegenvaller

Wasmachine stuk. Zult u net zien! En precies een onderdeel dat u niet even makkelijk zelf kan vervangen. Al uw spaargeld kunt u in een keer overmaken naar de monteur.

Frustratie

U logt in op de Mobiel Bankieren app en de tranen springen in uw ogen. Vaarwel zuurgespaard geld voor de vakantie. Nu kunt u weer helemaal opnieuw beginnen!

Laat ook maar

Nog maar een paar maanden om te sparen. Dat gaat nooit meer lukken. Laat ook maar, kamperen in Frankrijk is ook best prima. Toch?

Herpakken

Nee, niks kamperen in Frankrijk. Dat tropische strand heeft u gewoon verdiend. En niemand pakt u dat nog af, ook geen wasmachinemonteur.

Sparen als een speer

Met hernieuwde energie spaart u wat u sparen kan. U verkoopt oude spullen van de zolder, koopt alleen nog maar in de uitverkoop en zegt abonnementen op die u niet meer nodig heeft. Hallo Thailand!

Mijlpaal bereikt

Het is gelukt. Uw spaarsaldo straalt u tegemoet, net zo hard als die tropische Thaise zon. Kom maar op met dat strand, u gaat een ticket boeken!

Delen via