Zo bespaart u geld op een festival

Geld besparen op een festival doet u zo
Het festivalseizoen is alweer in volle gang! De een gaat naar Pinkpop, de ander een heel weekend naar Lowlands of Into the Great Wide open. De keuze is reuze, want Nederland is een echt festivalland. Maar goedkoop zijn deze feestjes niet. Wij geven u enkele tips om niet blut te raken.

Wees een vroege vogel

Het besparen begint al bij de aanschaf van uw festivalticket. De echte slimmeriken gaan naar een gratis festival, zoals een van de Bevrijdingsfestivals of Appelpop. Wilt u toch naar een betaald festival, wees er dan op tijd bij. Vaak zijn er speciale early bird-tickets: tickets speciaal voor mensen die hun kaartje al vroeg aanschaffen – tegen een gereduceerd tarief uiteraard. Denk trouwens ook op tijd aan uw vervoer van en naar het festival. De fiets is natuurlijk ideaal, maar als het iets verder weg is, is de trein ook een optie. En áls u de auto pakt, is carpoolen een goede manier om benzine en parkeerkosten te besparen. En gezellig natuurlijk.

Neem eigen (of geleende) spullen mee

Gaat u naar een meerdaags festival en bent u van plan daar te overnachten? Bij de meeste festivals is de overnachting op de festivalcamping gratis. Dat klinkt goedkoop, maar er zit natuurlijk een addertje onder het gras. Voor een overnachting heeft u namelijk een tent, luchtbed en slaapzak nodig. Heeft u die niet, dan kunt u ze huren bij de organisatie. Maar daarvoor geldt wel: hoe luxer, hoe duurder. Gratis is dus alleen gratis als u uw eigen spullen meeneemt. Lenen bij vrienden of familie kan natuurlijk ook. Zo kunt u honderden euro’s besparen.

Feest met een beperkt budget

Overal kun je tegenwoordig met een pinpas betalen. Festivals zijn daarop geen uitzondering. De meeste festivals werken met een muntjessysteem. Als u die muntjes met uw pinpas betaalt, geeft u gemakkelijk meer geld uit dan u van plan was. Wie op de centen wil letten, neemt daarom contact geld mee. Extra tip: houd wel wat extra geld achter de hand voor noodgevallen.

Wilt u niet zonder pinpas op pad? Bedenk dan vooraf hoeveel geld u wilt uitgeven en houd u aan dat budget. Boek desnoods tijdelijk geld van uw betaalrekening over naar uw spaarrekening, zodat u in uw onbezorgde festivalflow niet per ongeluk uw betaalrekening plundert.

Vergelijk maaltijden

De tijd dat op een festival alleen patat en hamburgers worden verkocht is gelukkig voorbij. Tegenwoordig vindt u er een enorme variatie aan eten. Ook gezonde maaltijden, al zijn die vaak wat duurder dan een broodje kroket. Wilt u niet te veel geld uitgeven, denk dan goed na voor u uw bestelling doet. Het loont namelijk om de prijzen van kramen te vergelijken. Ook wát u eet maakt uit. Dat broodje kroket is dan misschien goedkoper, het vult minder dan een volledige maaltijd die wat duurder is.

Overnacht u op de camping? Dan is besparen op eten eenvoudiger. Veel eten kunt u zelf dan gewoon meenemen. Met name voor het ontbijt is dat nog erg prettig ook. En boven alles: mijd de o zo dure campingwinkel.

Drink kraanwater

In Nederland hebben we heerlijk kraanwater. Ook op een festival kunt u dat gewoon drinken. En het is ook nog eens gratis. Dat scheelt nogal wat in vergelijking met de vaak dure flesjes bronwater. Let op: u moet waarschijnlijk wel één zo’n flesje kopen. Bezoekers mogen meestal geen eigen flesjes meenemen het festivalterrein op. Maar dat flesje kunt u daarna wel steeds bijvullen met kraanwater. Dat kunt u ook doen met een beker.

Veel plezier!

Lees meer over besparen

Delen via