Vijf leuke buurtactiviteiten voor de zomer

Vijf leuke buurtactiviteiten voor deze zomer
Het is een minder mooie zomerdag. De buurtkinderen hebben vakantie en iedereen is thuis. Perfect moment om iets leuks met z’n allen te doen! Maar wat? Nou, dit bijvoorbeeld:

Speurtocht via WhatsApp

Stuur minimaal twee volwassenen de buurt in en laat ze een speurtocht uitzetten. Ze maken foto’s, bedenken hints en raadsels en verstoppen ergens een ‘schat’ (dat kan bijvoorbeeld gewoon iets lekkers zijn). De buurtkinderen vertrekken in groepjes, zo’n tien minuten na elkaar en krijgen de foto’s, hints en raadsels doorgestuurd via hun telefoon. Gegarandeerd succes en u kunt het zo moeilijk maken als de kinderen aankunnen.

Balletje slaan of blokje gooien

Claim een grasveld of park in de buurt, hang een volleybalnet op en organiseer een volleybaltoernooi. Houd eerst de kindercompetitie, daarna mogen de volwassenen tegen elkaar strijden. Geen volleybalskills? Kubb is ook een leuk alternatief. Dit Zweedse buitenspel speelt u met twee teams op een rechthoekig veld. Het doel: gooi zoveel mogelijk houten blokken van de tegenstander om. Een makkelijk spel voor jong en oud.

Walking borrel

Een iets mindere stralende zomerdag? Hou dan een walking borrel. Het idee is hetzelfde als een walking dinner: iedereen maakt een lekker hapje en zet een lekker drankje klaar. En dan gaan jullie met z’n allen van huis naar huis. Prima moment om die nieuwe bank van de buurvrouw te testen of de nieuwe keuken van de buurman te bewonderen. Ook prima uit te voeren als de zon wel schijnt trouwens, dan verhuist u alles naar de tuin!

Straatmusical

Wonen er een paar creatieve types bij u in de straat? Laat ze dan een scenario schrijven voor een (korte) musical waar iedereen die wil een rolletje in krijgt. Het thema kunt u natuurlijk helemaal zelf bepalen. Het moment van de uitvoering is voor de hele straat gegarandeerd een groot feest.

So you think you can…

Iedereen heeft wel een talent, de kunst is om hem te ontdekken. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daag uw buurtkinderen uit om voor een driekoppige jury van lieve buurmannen en –vrouwen hun kunstje te doen. Of dat nou zingen, dansen, de handstand of het vertellen van moppen is. Enne… natuurlijk mag iedereen door naar de volgende ronde.

Delen via